Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Winterkamperen

Ook in de winter is kamperen leuk! En tegenwoordig niet alleen meer voor avonturiers. Het winterkamperen wordt steeds comfortabeler. Vloerverwarming in het sanitairgebouw, een gezellige verwarmde ruimte om een boek te lezen of gewoon lekker te ontspannen, kampeeruitrusting die steeds beter is... Het blijft natuurlijk een uitdaging, het leuk en comfortabel houden tijdens je kampeeravontuur in de winter, maar steeds meer mensen gaan deze uitdaging aan.

5 redenen om te gaan

Wat maakt het kamperen in de winter zo bijzonder? Denk je nu alleen maar aan kou, nattigheid en slapeloze nachten? Bereid je goed voor en geniet van de voordelen van het winterkamperen. 5 redenen om wél te gaan:

  1. Rust en ruimte; waar tijdens de zomermaanden campings nog wel eens overvol kunnen zijn, zul je dat in de winter niet zien. Er zijn maar weinig mensen die de kou trotseren. Je kunt echt genieten van de stilte en hebt alle plek om je tent, caravan of camper neer te zetten. Vaak een veld voor jou alleen!
  2. Betaalbaar; geen hoogseizoen toeslagen of zomer tarieven. Kamperen tijdens de wintermaanden is vaak vele malen goedkoper dan in de zomer.
  3. Lang uitslapen; je hoeft niet bang te zijn vroeg op te moeten staan omdat de zon je je tent uit brandt. Lekker lang uitslapen dus, knus en warm in je comfortabele bed luisteren naar de stilte. Zorg in ieder geval dat je voorzien bent van een comfortabele tent tijdens het kamperen.
  4. Altijd plek; in tegenstelling tot de zomer waar je lang van tevoren een plekje moet reserveren wil je op je favoriete camping kunnen staan, is er tijdens de wintermaanden (bijna) altijd plek. Wordt er sneeuw verwacht en besluit je last-minute op pad te gaan, je vindt gegarandeerd een kampeerplek.
  5. Geen ongedierte; word je in de zomer nog wel eens lastig gevallen door vliegen op je eten of lek geprikt door muggen in je tent... Don't panic, in de wintermaanden geen last van!
Winterse taferelen.

Winterfaciliteiten

Wie dit jaar wil genieten van de stille, winterse natuur, het opwarmen aan een kampvuurtje en het slapen in de frisse buitenlucht kan bij verschillende campings terecht. Lees vooraf goed welke speciale winterfaciliteiten er zijn, zoals een verwarmde slechtweervoorziening, verwarmd sanitair en op welke manier er vuur kan worden gemaakt bij de tent, camper of caravan.

Houtkachel in Belltent van Landgoed Buiten.

Geopende natuurkampeerterreinen

Ook bij de natuurcampings kennen ze de charme van het kamperen in het laagseizoen en zien ze een toename in het aantal winterovernachtingen. Tijdens de winter zijn er steeds meer Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen open, waaronder o.a. Natuurkampeerterrein Olthuys, de Bekhofschans, de Voscheheugte en Nivon Morgenrood.

Op Natuurkampeerterrein Borger kun je ook zonder eigen kampeeruitrusting terecht. 

Tipis kamperen in volledig ingerichte tipi.

Winterkamperen

Bijzondere wintercampings

Interessante blogs

Winterkamperen: 10x tips & tricks

29-11-2016, door Lotte Jongepier

Je hoort en ziet het steeds vaker; Nederlanders gaan winterkamperen! Waarom wachten tot de zomer als je in de winter ook een fijne kampeervakantie kan plannen? Met de juiste voorbereidingen trotseer je de weersomstandigheden en geniet je van een fijne, comfortabele vakantie! Wij delen 10 handige tips & tricks waarmee je een heel eind gaat komen.

Lees verder

Voscheheugte17

Doen: Winterkamperen in de natuur

03-10-2016, door Lotte Jongepier

Wie ongeacht de temperatuur gek is op het buitenleven kan zijn hart ophalen deze winter. Je hebt de keuze uit 23 Natuurkampeerterreinen en een GroepsNatuurkampeerterrein die het hele jaar open blijven met speciale voorzieningen voor winterkampeerders.

Lees verder

1
Winterkamperen.

Nieuws: Winterkamperen neemt toe

18-01-2016, door Marleen Brekelmans

Meer overnachtingen in de winter op de natuurkampeerterreinen. Ook iets voor jou, winterkamperen?

Lees verder

Olthuys winter

Tip: 6x Camping voor winterliefhebbers

20-11-2015, door Monique Butter

Kamperen in de winter? We tippen je leuke en bijzondere campings in binnen- en buitenland: wintercampings.

Lees verder

Uitzicht winter
Kamperen in Nederland