Frankrijk met kinderen: themapark Puy du Fou

Terug in de tijd

Ooit wel eens van Puy du Fou gehoord? Waarschijnlijk niet. En dat is eigenlijk best gek want dit is het op een na grootste themapark van Frankrijk. Puy du Fou ligt in de Franse streek de Vendée, vanaf Utrecht is het zo’n 850 km rijden via Parijs, Le Mans en Angers. V Puy du Fou bestaat sinds 1978 en is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip in Frankrijk en daarbuiten. Het park werd maar liefst twee keer verkozen tot beste park ter wereld.

Van Viking tot Koning

Het Franse park staat in het teken van spectaculaire shows die de (Franse) geschiedenis vertellen. Er zijn meer dan 60 dag- en avondshows en 4 historische dorpjes. Hier zie je hoe de Vikingen een dorp veroveren, hoe gladiatoren de strijd met elkaar aangaan in het Colosseum en hoe Spaanse danseressen onder begeleiding van tientallen paarden een ode brengen aan de Koning.  En er zijn niet alleen shows waarbij je plaatsneemt op een tribune, bij een aantal – zoals de nieuwe creatie Le Premier Royaume – wandel je zelf letterlijk door de tijd en een verhaal.

Overnachten

Op het park vind je verschillende overnachtingsplekken, maar het is ook zeker de moeite waard om een plekje in de buurt te zoeken. Kies bijvoorbeeld voor een safaritent bij Boerenbed La Flocellière en Vendée, op 10 minuten rijden van Puy du Fou. Na een drukke dag in het park is het op deze rustige plek in de natuur heerlijk thuiskomen. Knuffelen met de dieren, wegdromen bij het uitzicht, vuurtje stoken en ’s avonds lekker slapen in een goed bed.

Voor wie?

Puy du Fou is een themapark voor jong en oud. Kinderen van de basisschool leeftijd zullen het meest genieten van een bezoek, voor de allerjongsten is het park minder geschikt. Kosten? Ticket voor volwassenen vanaf €35, ticket voor kinderen vanaf €25. Meer informatie over het park vind je op de website van Puy du Fou.

© Beeldmateriaal: Puy du Fou

Zoeken