Bijzondere Camping is een initiatief van Marleen Brekelmans. Samen met Marleen van den Elsen is ze altijd op zoek naar bijzondere (vakantie-)adressen: van kleine, fijne campings tot glamping in een lodgetent. De geselecteerde adressen voldoen aan dezelfde criteria: een unieke ligging, een bijzonder concept, een originele invulling… Net even anders dan anders.

Over Marleen Brekelmans
Na mijn toeristische opleiding ben ik gaan reizen. Van Ecuador tot Zuid-Afrika, van Indonesië tot Marokko. De mooiste landen ter wereld heb ik bereisd, op de meest bijzondere plekken heb ik gekampeerd. Verzopen in de regen tijdens het wandelen van de Incatrail in Peru, bevroren van de kou tijdens de beklimming van de Kilimanjaro, omringd door nijlpaarden in Kenia, wakker gekriebeld door krabbetjes op het strand in Jemen, bijna verdampt van de hitte in de woestijn in Jordanië… Mijn kampeerervaringen zijn extreem, maar daarom niet minder leuk.

De plekken waar ik gekampeerd heb, zijn allesbehalve standaard. En dat is precies wat ik met Bijzondere Camping ook wil delen; kleine, fijne, sfeervolle en idyllische campings, waarvan er geen 13 in een dozijn gaan.

Over Marleen van den Elsen
Buitenspelen, zwemmen, (verplicht) wandelen, hout sprokkelen, kampvuur stoken en de volgende dag het boeltje weer oppakken en verkassen naar een andere mooie plek. Iedere zomer drie weken lang kriskras door Oost-Europa in de oude brandweerwagen die mijn pa ombouwde tot camper. Het zette de toon voor mijn idee van vakantie vieren. Dank aan mijn ouders!

In 2013 was er geen tijd meer voor kampeertrips want ik werd gastvrouw, sjouwer en houthakker op mijn eigen camping. Mobiele kampeerplek In het Wijland werd geboren! Kleinschalig, met aandacht en een tikkeltje alternatief. Een aantal jaren van hard werken volgden. Wat een droombaan! Al die kampeerders die ervoor kozen om hun vakantie te vieren bij mij, in dat weiland. Een geweldig compliment.

Met de komst van mijn kinders heb ik In het Wijland met moeite uitgezwaaid en kan ik weer lekker zelf op pad. Inmiddels zijn we trotse eigenaar van een camper dus de geschiedenis herhaalt zich. De eerste roadtrip met het gezin naar Zuid-Europa is gemaakt. Ultieme vrijheid, zo’n huis op wielen!

Ik vind het een feest om voor Bijzondere Camping op zoek te gaan naar al die heerlijke buitenplekken en dit te delen. Eerlijk gezegd lukt het me nog steeds niet goed mijn gezicht in de plooi te houden wanneer iemand zegt niet van kamperen te houden. Huh? Hoe dan?!

Samen zoeken we de leukste campings, trends, glamping accommodaties en laatste nieuwtjes voor je!

P.S. Ben jij eigenaar van een bijzondere camping en wil je graag vermeld worden? Stuur ons een mail op info@bijzonderecamping.nl en we vertellen je graag hoe we te werk gaan in onze selectie.