Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Over Bijzondere Camping

Bijzondere Camping is een initiatief van Marleen Brekelmans. Samen met Marleen van den Elsen is ze altijd op zoek naar bijzondere (vakantie-)adressen: van kleine, fijne campings tot glamping in een lodgetent. De geselecteerde adressen voldoen aan dezelfde criteria: een unieke ligging, een bijzonder concept, een originele invulling... Net even anders dan anders.

Over Marleen Brekelmans

Na mijn toeristische opleiding ben ik gaan reizen. Van Ecuador tot Zuid-Afrika, van Indonesië tot Marokko. In de zomer werkte ik als reisbegeleider, tijdens de wintermaanden trok ik er met mijn rugzak op uit. De mooiste landen ter wereld heb ik bereisd, op de meest bijzondere plekken heb ik gekampeerd. Verzopen in de regen tijdens het wandelen van de Incatrail in Peru, bevroren van de kou tijdens de beklimming van de Kilimanjaro, omringd door nijlpaarden in Kenia, wakker gekriebeld door krabbetjes op het strand in Jemen, bijna verdampt van de hitte in de woestijn in Jordanië... Mijn kampeerervaringen zijn extreem, maar daarom niet minder leuk.

De plekken waar ik gekampeerd heb, zijn allesbehalve standaard. En dat is precies wat ik met Bijzondere Camping ook wil delen; kleine, fijne, sfeervolle en idyllische campings, waarvan er geen 13 in een dozijn gaan. 

Meer informatie over Marleen vind je op mijn persoonlijke website.

Marleen Brekelmans

Alles went behalve een tent

Ik moet eerlijk zeggen, het kamperen is mij niet met de paplepel ingegoten. Als gezin hebben we vroeger nooit gekampeerd. Ik had dan ook niet verwacht, dat ik het leuk zou vinden. Maar tijdens een bezoek aan een toffe camping in Noord-Holland enkele jaren geleden was ik om! Ik wist niet van het bestaan van zulke leuke, kleine en originele campings af. Mijn kennis ging niet verder dan de grote massacampings in Frankrijk. Niets mis mee, alleen niet voor mij weggelegd. 

Nog altijd ben ik meer een glamping- dan campingtype. Een leuke gepimpte caravan, bijzondere pipowagen of safaritent, ik hou ervan! 

Overnachten in een pipowagen

Over Marleen van den Elsen

Buitenspelen, zwemmen, (verplicht) wandelen, hout sprokkelen, kampvuur stoken en de volgende dag het boeltje weer oppakken en verkassen naar een andere mooie plek. Iedere zomer drie weken lang kriskras door Oost-Europa in de oude brandweerwagen die mijn pa ombouwde tot camper. Het zette de toon voor mijn idee van vakantie vieren. Dank aan mijn ouders!

In 2013 was er geen tijd meer voor kampeertrips want ik werd gastvrouw, sjouwer en houthakker op mijn eigen camping. Mobiele kampeerplek In het Wijland werd geboren! Kleinschalig, met aandacht en een tikkeltje alternatief. Een aantal jaren van hard werken volgden. Wat een droombaan! Al die kampeerders die ervoor kozen om hun vakantie te vieren bij mij, in dat weiland. Een geweldig compliment.

Met de komst van mijn mooie kinders heb ik In het Wijland met moeite uitgezwaaid en kan ik weer lekker zelf op pad. Inmiddels zijn we trotse eigenaar van een camper dus de geschiedenis herhaalt zich. De eerste roadtrip met het gezin naar Zuid-Europa is gemaakt. Ultieme vrijheid, zo’n huis op wielen!

Ik vind het een feest om voor Bijzondere Camping op zoek te gaan naar al die heerlijke buitenplekken en dit te delen. Eerlijk gezegd lukt het me nog steeds niet goed mijn gezicht in de plooi te houden wanneer iemand zegt niet van kamperen te houden. Huh? Hoe dan?!

Ambassadeurs

Bijzondere Camping houdt van mensen die genieten van het goede leven. Lekker buiten zijn, kleine geluksmomenten delen, oog voor detail, genieten van de natuur, gevoelig voor sfeer en persoonlijke aandacht, ookwel: 'Ambassadeurs van 't buitenleven'. 

Deze ambassadeurs spotten, testen, selecteren en delen hun ervaringen op Bijzondere Camping. Samen zoeken we de leukste campings, trends, glamping accommodaties en laatste nieuwtjes voor je!

Op de camping 'Bij ons' in Groesbeek

Favoriete campings

Interessante blogs

Getest: Vechtdalhoppen van camping naar camping

05-11-2015, door Marleen Brekelmans

Het Vechtdal is een ideale regio om te fietsen, wandelen en kamperen. Ontdek het Vechtdal door te gaan Vechtdalhoppen!

Lees verder

Vechtdalhoppen
Vechtdalhoppen

Getest: Camping Bij Ons

18-08-2015, door Marleen Brekelmans

Een foto-impressie van een nacht in de Dome van Camping Bij Ons in Groesbeek. Geniet even mee!

Lees verder

2015-07-17 15.53.54
Camping Bij Ons in Groesbeek

Tip: 3x een bijzonder vrienden- of familieweekend

19-06-2015, door Marleen Brekelmans

Op zoek naar een bijzonder verblijf voor je vrienden- of familieweekend? Boek een weekend op de camping, in tipi's, pipowagens, gepimpte caravans.

Lees verder

Overzicht camping
Het Boheems Paradijs in Drenthe