Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Bezig...

Bedankt

Bedankt voor uw bericht. We hebben u een kopie gestuurd. Dat bericht zal door de eigenaar van het plekje worden beantwoord.

Venster sluiten - Bezoek website

{title}
max
12
plekken
vanaf
€ 5
per persoon per nacht

Kamperen in Portugal Ingerichte tenten

Braga

De kampeerweide

Met maximaal 10 andere tenten geniet je hier gegarandeerd van rust, ruimte en natuur!

Glamping tent

Voor wie wil staan er 2 tenten, voor in totaal 4 personen met hierin een bed en waarbij je gebruik kunt maken van een eigen badkamer en buitenkeuken.

Luxe kamperen

In beide glampingtenten is een bed inclusief kussen. Overig beddengoed neem je zelf mee.

De dag begint

Kom lekker tot je zelf, als je ergens kunt onthaasten dan is het wel bij Kamperen in Portugal...

Kamperen in portugal

Midden in de natuur ouderwets kamperen, back to basic!

De buitenkeuken

In het schaduwrijke bos, naast het riviertje vind je de buitenkeuken. Speciaal voor de gasten die een tent huren. Eenvoudig maar luxe voor de échte kampeerder.

Potjes en pannen

Dat scheelt toch weer wat ruimte in de auto, want alles om te koken en te eten staat er al!

Wat een uitzicht

De omgeving leent zich perfect voor mooie wandelingen of fietstochten. Leve het buitenleven!

Ondergaande zon

Je beleeft de natuur hier intens, op met de zon en naar bed wanneer het donker wordt.

max
12
plekken
vanaf
€ 5
per persoon per nacht
Beschikbaarheid
  • Omschr.
  • Meer info
  • Recensies

Een kleinschalige, primitieve natuurcamping in Noord Portugal

Kamperen in Portugal! Vanaf zomer 2018 ben je welkom op de natuurcamping van het Belgische stel Sam en Leen. In 2012 kochten zij Casa da Ribeira de Cima, in het gehucht Terreiros, zo’n 100 km van Porto in Noord-Portugal. De routebeschrijving op hun website zegt eigenlijk alles: "....Sla af op dit onverhard weggetje. Neem na een paar honderd meter het eerste onverharde baantje rechtsaf naar beneden. Hier ligt de toegang tot de kampeerweide. Claxonneer een paar keer, dan dalen we de heuvel af voor verdere instructies". Hier begeef je je midden in de natuur!

Back to basic

Sam en Leen hebben een duidelijke visie; het kamperen terugbrengen naar zijn oorsprong. Om die reden is het kampeerterrein zeer kleinschalig en eenvoudig van opzet. Iedere tent heeft hier alle ruimte en gasten ervaren gegarandeerd rust!
Hoewel er genoeg ruimte is voor meer, vind je op de kampeerweide niet meer dan 10 tenten. Het concept wordt goed bewaakt. Er zijn geen speeltoestellen, er is geen animatie want de natuur zelf is één grote speelweide! Het maakt kinderen creatief; laat ze hutten bouwen in het bos en dammen bouwen in het riviertje dat dwars door het terrein stroomt.

Ingerichte tenten

Voor de kampeerder die geen zin of ruimte heeft om alles zelf mee te sjouwen is er een speciale glamping plek ingericht, afgescheiden van de rest, met veel privacy. Hier heb je de luxe van een prima bed, een keuken en sanitair met warm water maar ervaar je tóch het kampeergevoel. De glamping plek bestaat uit twee tenten, in totaal voor 4 personen. Kussens zijn aanwezig, overig beddengoed nemen gasten zelf mee. Ben je met meer personen? Sam en Leen zetten graag een extra tent voor je op, dan hoef je zelf alleen slaapspullen mee te nemen.
Hoe idyllisch, tenten en keuken staan in het bos, naast het riviertje. Heerlijk koel en volop schaduw dus! Mocht het toch te warm worden, neem gerust een (zeer) frisse duik in de watertank!

Zwemmen, wandelen, fietsen…

Ver weg van de snelweg maar er is genoeg te beleven in de omgeving! In de zomer kun je overal in riviertjes in de buurt zwemmen. Sommigen hiervan zijn op wandel- of fietsafstand. Stadje Cabeceiras de Basto ligt 4 km verderop. Je vindt hier een overdekt zwembad en in de zomer gaat het buitenzwembad open.
Het museum Casa do Tempo en het Casa de Lã zijn aanraders wanneer je nieuwsgierig bent naar de Portugese cultuur. In Arco de Baúlhe start de Ecopista do Tâmega, een verkeersvrij fietspad dat tot in Amarante loopt. Je fietst er 39 km op een oude spoorwegbedding. Een grotere uitdaging is de beklimming van Nossa Senhora de Graça, een bedevaartsoord op de top van een berg en jaarlijkse aankomstplaats van de Ronde van Portugal.

Natuurparken in de buurt

Het nationaal park van Peneda-Gerês ligt op een uurtje rijden. Je kunt er prachtige wandelingen maken in een ruw en ongerept stuk natuur dat aan Spanje grenst. Je wandelt langs verlaten zomerdorpen (branda’s) en grote granietblokken.

Het Natuurpark van Alvão ligt tussen Mondim de Basto en Vila Real. In het park zijn er bewegwijzerde wandelingen en bij de watervallen (fisgas de Ermelo) kan je in de zomer een verfrissende duik nemen.Porto, een bezoekje meer dan waard!

Porto, de tweede grootste stad van Portugal ligt op een uurtje rijden vanaf de natuurcamping van Sam en Leen. Zoek voor de afwisseling even het stadse leven op, proef van de verse vis in haven en verdwaal in de steegjes rond de Ponte de Luís.