Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Bezig...

Bedankt

Bedankt voor uw bericht. We hebben u een kopie gestuurd. Dat bericht zal door de eigenaar van het plekje worden beantwoord.

Venster sluiten - Bezoek website

{title}
max
92
plekken
vanaf
€ 19
per nacht

Landgoedcamping Börkerheide in Drenthe Glamping in o.a. belltent, gepimpte caravan

Drenthe

Hippe camperbusjes op de Borkerheide

De eigenaren hebben er een voorliefde voor en treffen het dat er opvallend veel leuke busjes, caravans en tenten overnachten.

Schaapskudde Orvelte

De Drentse heideschapen van de Orvelte kudde grazen op de heide grenzend aan het kampeerterrein.

Hangmat time

Dat wordt nog lastig kiezen waar je je hangmatje gaat ophangen.

Rustige camping Borkerheide

De Borkerheide trekt gasten die op zoek zijn naar een groene en rustige camping.

Landgoedcamping Borkerheide

De camping ligt in de Drentse hooglanden, centraal in Drenthe en ideaal dus om de provincie te verkennen

Fietsen in Drenthe

Drenthe is de ideale fietsprovincie.

Kampeerveld Borkerheide

Een veldje is in verhouding wat meer ingericht voor de kampeerders die dat aanspreekt.

Honden welkom Borkerheide

En de hond mag mee!

Kamperen onder de bomen

Er is altijd wel een fijn schaduwplekje te vinden onder de bomen.

Kampvuurplaats Borkerheide

Haal de marshmallow en het brooddeeg aan een stokje maar tevoorschijn!

Ven Borkerheide

In en om de ven zijn de meest grappige beestjes te ontdekken.

Kamperen in de natuur

Je blijft nieuwe plekjes ontdekken om even stil te staan.

Vissen in de ven

Met een zelfgemaakte hengel mag je visssen tot de avond valt.

Toffe caravans en campers

Toeval of niet, op deze camping verblijven opvallend veel leuke busjes, caravans en tenten.

Landgoedcamping

Wie wil er nu niet een keer op een landgoed verblijven?

Kamperen in alle rust

Zie je jezelf al de zonnegroet doen op dit rustgevende plekje?

Vuurplaats

Vuurtje stoken bij het water.

max
92
plekken
vanaf
€ 19
per nacht
Beschikbaarheid
  • Omschr.
  • Meer info
  • Recensies

Natuurcamping op loopafstand van Westerbork

Natuurcamping Börkerheide; alleen al te kunnen zeggen dat je gaat verblijven op een Landgoed Börkerheide genaamd, geeft je vakantie al begerenswaardige status. Wanneer je dan op het moment suprème over het karrespoor door het bos het terrein ontmoet, overvalt je ook daadwerkelijk een bevoorrecht gevoel. Op deze unieke natuurcamping vind je echt een oase van ruimte, rust en een indrukwekkend mooi natuurlandschap. Het terrein sluit aan op het heidegebied. Je ziet de heide, ruikt de heide en loopt zo de Drentse heideschapen tegemoet. Midden op het landgoed schittert een natuurlijke ven waarlangs kronkelpaadjes je verder leiden. Rond de ven hebben de tentkampeerders het rijk alleen. Met een picknickbank en een vuurplaats een geweldig plekje. En de overige plekken, open plekken in het bos en aan de rand van de heide, zijn minstens zo mooi om van te dromen.  

Puur genieten op deze charmecamping

Hans en Elisabeth hebben heel wat kampeerterreinen gerund en zien groeien en zijn nu trotse eigenaar van deze pracht. Ze hebben duidelijk voor ogen wat deze camping vooral wel en zeker ook niet zal zijn. Zo is er geen activiteitenprogramma en geen campingwinkel. Wel oprechte aandacht en er wordt geïnvesteerd in de natuurontwikkeling van het terrein. Het groenbeheer is er op gericht het terrein en de heide een natuurlijk in elkaar overlopend geheel te laten zijn, met mooie doorkijken vanuit het bos. Hans en Elisabeth delen graag dit mooie plekje met de gasten en ook met de natuurlijke bewoners hebben ze het goed voor. Zo hebben ze voor de zwaluwen zelfs een privé oever gecreëerd. 

Een rijke plek voor kinderen die graag ontdekken en creëren

Je gunt het ieder kind: zo’n plek waar de bomen en plekjes in het groen uitlokken tot ontdekken en je tot een kleine Freek in het Wild maken. Menig kind vindt hier gelijkgestemde campingvriendjes om samen op addertocht te gaan, een boomhut te maken of een spannend verhaal te spelen op de boomstambrug bij de ven. “Geen viswater” werd ooit resoluut geroepen. Totdat Hans getroffen werd door het beteuterde gezicht van twee Friese knulletjes. Nu mag er gevist worden in de ven, mits gebruik van zelfgemaakte hengel en met respect voor de natuur. Leuker kan het niet! Of wel, want ook de speeltoestellen en de airtrampo, verscholen tussen de bomen, zijn natuurlijk ook erg leuk. En wil je lekker zwemmen? Op loopafstand ligt een buitenzwembad met de toepasselijke naam Het Bosbad. Wie op Landgoed Börkerheide verblijft mag er gratis gebruik van mag maken.Tip van Manilde!

ZooBizar in Orvelte, bizarre beesten in een saksische boerderij, misschien wel de kleinste Zoo in Nederland. Je krijgt een persoonlijke uitleg en…misschien wel een vogelspin op je hand.