Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Kleine campings in Italië

Kleine campings in Italië zijn niet alleen geliefd onder rustzoekers, ook gezinnen met (kleine) kinderen, natuurliefhebbers en levensgenieters hebben hier de vakantie van hun leven. Het mooiste van Italië wil je het liefst voor jezelf houden; hier kan dat. In alle rust genieten van de mooie omgeving zonder het massale toerisme om je heen. De kinderen die zorgeloos kunnen spelen, een ongedwongen sfeer en het gevoel van vrijheid… Slechts een kleine greep uit de vele voordelen van een kleine camping.

Voor wie?

Kleine campings zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Iedereen geniet op zijn of haar eigen manier van de voordelen die een kleine camping biedt. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Rustzoekers
Met name in het voor- en naseizoen vinden rustzoekers haast geen fijnere plek om vakantie te vieren, maar ook in het hoogseizoen is er veel ruimte en stilte om ongestoord te genieten.

Gezinnen met (kleine) kinderen
Door het beperkte aantal kampeerplekken zijn kleine campings vaak erg overzichtelijk. Kinderen kunnen lekker spelen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken. De kans dat ze de tent of caravan niet meer kunnen vinden is erg klein. Verder heerst er een fijne, persoonlijke sfeer waardoor je makkelijk contact maakt met medekampeerders. Geen sociale verplichtingen maar wel gezelligheid die je kunt opzoeken wanneer je er zin in hebt. Perfect!

Natuurliefhebbers
Italië is de ultieme bestemming voor natuurliefhebbers. Heuvelachtige landschappen afgewisseld met weidse vergezichten, de uitgestrekte wijnvelden, olijfbomen, bossen. De prachtige lange kustlijn en de vele meren… Er valt veel te zien en te ontdekken. Stap op de fiets of maak een mooie wandeling en geniet van alles om je heen. Kleine campings liggen vaak verstopt op de mooiste, onontdekte plekken!

Levensgenieters
Iedereen geniet op zijn of haar eigen manier van het leven. In Italië zijn er veel verschillende manieren om dit te doen. De historische steden met indrukwekkende bezienswaardigheden, terrasjes en gezellige drukte. Culinaire verwennerij, lokale wijnen en oprechte gastvrijheid. Weg van de massa, in de buurt van de kleine campings ervaar je echt nog het authentieke Italië.

Het mooie Italië

Bijzondere campings

We hebben verschillende kleine campings in Italië voor je verzameld. Basic kamperen met je eigen tent of caravan, of kies voor wat meer luxe in een unieke glamping accommodatie. Een aantal opties:

  • Agriturismo Sopra e Sotto: een kleine rustieke camping gevestigd op een landgoed in het heuvelachtige landschap van Le Marche. Je bent welkom met je eigen tent of in één van de ingerichte (safari)tenten. Extra bijzonder: er wordt een uitgebreid aanbod aan outdoor activiteiten aangeboden, begeleid door de gastheer.
  • La Prugnola: een sprookjesachtige plek met een boomhut, yurts en tentplekken. Tussen de bergen, omringd door natuur met uitzicht op zee in het mooie Toscane. Extra fijn: elke kampeerplek heeft een eigen badkamer.
Minicamping in Italië

De voordelen op een rijtje

Een kleine camping in Italië heeft veel voordelen. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje:

  • Een veilige omgeving voor kinderen. Door de kleinschalige opzet kennen ze snel de weg op de camping, ze leggen makkelijk contact met andere kinderen en het terrein is vaak autovrij waardoor ze zorgeloos kunnen spelen.
  • Op plekken die (nog) niet zijn overspoeld met toeristen geniet je van het echte Italië. De traditionele keuken, de gastvrijheid, de cultuur en de ongerepte natuur…
  • Er heerst een gezellige en gemoedelijke sfeer op de camping. Rust en ruimte afgewisseld met gezelligheid. Niets moet, alles mag. Doe vooral waar jij zin in hebt, het is tenslotte vakantie!
Genieten en ontspannen bij Agriturismo Sopra e Sotto

Kleine campings in Italië

Interessante blogs

In gesprek met: Agriturismo Sopra e Sotto

02-01-2017, door Lotte Jongepier

In de glooiende heuvels van de Italiaanse streek Le Marche is de agriturismo van Arjan en Heleen gevestigd. Met veel liefde en passie bezorgen zij hun gasten een onvergetelijke vakantie. Benieuwd naar het verhaal achter de camping? Wij stelden een aantal vragen!

Lees verder

Diner

3x: De leukste campings en glampings aan het water

20-12-2016, door Lotte Jongepier

Omdat we gek zijn op lijstjes delen we er graag nog één: de leukste campings en glampings aan het water. Vakantie aan een meer of bij zee is toch heerlijk?

Lees verder

Uren speelplezier
Gajole

3x: Koffie zetten op de camping

17-08-2016, door Lotte Jongepier

Ook op de camping kun je lekkere koffie zetten. Om jou voor te bereiden op je kampeervakantie leggen wij drie verschillende manieren uit die je misschien nog niet kende.

Lees verder

Koffie
Koffie