Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Kleine campings in Nederland

Kamperen is het ultieme onthaasten. Zodra je bent aangekomen op je camping, is de dagelijkse sleur heel ver weg. Hier heb je tijd voor jezelf, tijd voor elkaar en tijd voor de goede dingen in het leven. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg kleine campings te vinden waar dat goede leven op je wacht. Als je alle tijd hebt voor jezelf en voor elkaar, merk je al snel dat je verder niet veel nodig hebt. Daarom is een verblijf op de camping ook zo fijn: daar vind je alles wat je nodig hebt, zonder overbodige drukte eromheen.

De voordelen 

Drukte van uitgebreide animatieprogramma’s, of groepen jongeren die ’s avonds laat terugkomen uit de disco, daar hoef je op een kleine camping niet bang voor te zijn. In plaats daarvan hangt er een persoonlijke sfeer: de eigenaars heten je van harte welkom en delen maar al te graag hun paradijsje met jou. En omdat je medekampeerders op een kleinschalige camping niet opgaan in de massa, maar al snel bekende gezichten voor je worden, voelt de omgeving binnen de kortste keren heel vertrouwd.

Ga je kamperen met kinderen, dan hoef je op een kleine camping niet bang te zijn dat ze verdwalen. Daar is het kampeerterrein simpelweg te overzichtelijk voor. Mochten ze toch een keer hun tent of caravan niet kunnen terugvinden, dan is er altijd wel iemand in de buurt die weet waar ze thuishoren. 

Ook glamping

Teruggaan naar zo’n vertrouwde basis wil trouwens niet zeggen dat een verblijf op een kleinschalige camping niet luxe kan zijn. Ook op deze campings kun je ‘glamperen’ in een volledig ingerichte huuraccommodatie, zoals een stoere safaritent of een opvallende pipowagen. Geen gesjouw met spullen of primitief gedoe dus, maar in alle comfort genieten van de rust.

Wel een eigen kampeeruitrusting? Steeds vaker kun je een comfortabele kampeerplek reserveren met privé sanitair.

Welke camping past bij jou?

Lijkt een verblijf op zo’n camping in Nederland je wel wat? Droom dan eens weg bij de bijzondere campings die we voor je hebben verzameld. Wat past bij jou – een officieel erkend natuurkampeerterrein misschien, of een karakteristieke charmecamping? Of ga je liever kamperen bij de boer, waar kinderen mee mogen als de boer de koeien uit de wei gaat halen en je misschien zelfs een kalfje geboren kunt zien worden? Het kan allemaal. De keuze aan kleine campings in Nederland is er groot genoeg voor.

Bekijk ook het aanbod natuurkampeerterrein.

Kleine campings in Nederland

Kleine campings in Nederland

Interessante blogs

5x: Romantische glamping adressen in Nederland

28-02-2018, door Lotte Jongepier

Romantiek nodig? Ga samen kamperen, in een tentje of in een luxe glamping accommodatie. Wij zetten de meest romantische adressen voor je op een rijtje!

Lees verder

Ger bnb
Ger bed and breakfast

5x: De leukste camping- & glamping adressen in 2016

09-12-2016, door Lotte Jongepier

Het jaar 2016 loopt ten einde en het wordt tijd om de balans op te maken. Het aanbod bijzondere camping- & glamping adressen is weer flink uitgebreid. Stuk voor stuk bijzondere, mooie en originele vakantiebestemmingen. Toch zijn er een paar die er echt uitspringen. Wij delen graag onze top 5 met je.

Lees verder

Bossen en meren

Campings, klein maar fijn?

05-08-2016, door Marleen Brekelmans

Wat zoek jij in een camping? Klein maar fijn of geniet je liever van de voordelen van een grote camping? Om niet alleen maar van onszelf uit te gaan, hebben we een aantal grotere campings voor je geselecteerd:

Lees verder

Campoloro camping corsica

5x: De leukste pipowagen in Nederland

06-03-2016, door Lotte Jongepier

De pipowagen is een leuk alternatief op het traditionele kamperen. Wij selecteren de vijf leukste pipowagens in Nederland.

Lees verder

Pipowagen puur genieten
Mooie accommodaties bij Pipowagen Camping Puur Genieten.

10x: Redenen om een kampeervakantie te boeken

25-06-2015, door Marlies Jansen

Twijfel je of kamperen iets voor je is, of ben je reeds járen een die hard? Twijfel niet langer! We geven je 10 redenen om morgen nog een kampeervakantie te boeken!

Lees verder

Dutch oven
Koken met een Dutch Oven

5x Kamperen met kinderen

25-01-2015, door Marleen Brekelmans

Kamperen met kinderen is leuk! 5 redenen waarom iedereen een keer met zijn kinderen zou moeten kamperen.

Lees verder

Hot tub feet
Kamperen met kinderen