Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Kamperen in Nederland

Ga jij wel eens kamperen in Nederland? Misschien heb je het wel met de paplepel ingegoten gekregen. Of ben je juist gewend om voor vakanties altijd verre bestemmingen op te zoeken? Hoe dan ook, kamperen in Nederland is aan een opmars bezig en dat is niet voor niets.

De voordelen

Lange autoritten zijn eigenlijk niemands hobby. Vroeg opstaan en lang in de auto of het vliegtuig zitten is meer een noodzakelijk kwaad als je op vakantie gaat, zeker als je dan ook nog eens je vlucht gemist hebt naar de vakantiebestemming. Maar is dat reizen wel zo noodzakelijk? In Nederland zijn zo veel prachtige plekken te vinden, van campings aan zee tot natuurkampeerterreinen in de bossen en safaritenten op de hei. Je hoeft er niet eens vroeg voor op te staan, want na hoogstens een paar uurtjes rijden zit je al voor je tent of caravan te genieten. Ideaal toch?

Nee, je krijgt er geen mooi-weer-garantie bij, maar… Waar krijg je die nou eigenlijk wel? Wat je wel krijgt als je gaat kamperen in Nederland, zijn andere garanties, zoals: lekker dichtbij, lekker vertrouwd en lekker veel Nederlandssprekende vriendjes en vriendinnetjes op de camping.

Lemeler Esch camping

Van glamping tot fietsvakantie

Kamperen dicht bij huis wordt steeds populairder en dat zou wel eens deels kunnen komen door de toename van het aantal glamping-mogelijkheden in Nederland. Overal duiken bijzondere kampeerplekken op, van volledig ingerichte safaritenten, yurts of tipi’s tot gepimpte retro-caravans en nostalgische pipowagens. Saai is kamperen in Nederland dus zeker niet.

Zit ‘bijzonder’ voor jou niet in comfort of uiterlijk, maar in andere dingen? Dan zijn er nog veel meer mogelijkheden als je gaat kamperen. Misschien wil je wel tentkamperen op een biologische boerderij, of zoek je een camping waar ze helemaal zijn ingesteld op fietsende vakantievierders. Het vlakke Nederland is ideaal voor een fietsvakantie, dus ook die campings bestaan. 

Kamperen in een gepimpte caravan

Kies jouw camping

Lijkt kamperen in eigen land je wel wat? Ga er dan maar eens goed voor zitten. Wij hebben namelijk een heleboel bijzondere campings voor je bezocht en verzameld. Van strandcamping tot hutje op de hei en van rustige charmecamping tot glamping-locatie voor gezinnen. Het begint dus allemaal bij de vraag: Hoe wil jij kamperen in Nederland? Als je dat eenmaal weet, vind je er in heel makkelijk jouw eigen bijzondere camping bij.

Bekijk ook:

Tipitenten bij Camping 't Goeie Leven

Bijzondere campings in Nederland

Interessante blogs

10 redenen waarom je dit jaar écht moet gaan kamperen!

16-02-2016, door Lotte Jongepier

Ook als je denkt dat kamperen niets voor jou is… 10 redenen waarom je dit jaar echt moet gaan kamperen. Leuke glamping accomodaties, de prachtige natuur en nog veel meer!

Lees verder

Prachtig uitzicht
Tijdens een kampeervakantie heb je vaak prachtig uitzicht.

10x: Redenen om een kampeervakantie te boeken

25-06-2015, door Marlies Jansen

Twijfel je of kamperen iets voor je is, of ben je reeds járen een die hard? Twijfel niet langer! We geven je 10 redenen om morgen nog een kampeervakantie te boeken!

Lees verder

Dutch oven
Koken met een Dutch Oven

5x Kamperen met kinderen

25-01-2015, door Marleen Brekelmans

Kamperen met kinderen is leuk! 5 redenen waarom iedereen een keer met zijn kinderen zou moeten kamperen.

Lees verder

Hot tub feet
Kamperen met kinderen