Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Kamperen met de hond

Wanneer je op vakantie gaat wil je graag dat je gezin compleet is. Naast je geliefde, je kinderen en misschien zelfs opa en oma neem je je trouwe viervoeter het liefste ook mee. Eindeloos wandelen in de mooie natuur… Wat zou hij dat fantastisch vinden! Gelukkig zijn er veel campings waar ook honden welkom zijn, zowel in Nederland als in de rest van Europa. Wel zijn er zaken waar je rekening mee moet houden: warmte, lange autoritten, vaccinaties... Ga goed voorbereid op reis, dat is niet alleen fijn voor jou maar ook voor je hond!

Campings in Nederland

Nederland is gek op dieren; dat merk je ook bij de campings. Op veel plekken zijn honden welkom, vaak wel mits ze aangelijnd zijn. In elke hoek van het land is wel een fijne, hondvriendelijke camping te vinden waardoor je eigenlijk nooit ver hoeft te rijden; ideaal voor honden die niet van lange autoritten houden. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

 • Buytenplaets Suydersee op de grens van stad en bos in Lelystad
 • Ger bed and breakfast op de Veluwe
 • Landgoedcamping Börkerheide in Drenthe
 • Charmecamping de Vledders in Nationaal Park de Drentsche Aa
Kamperen met de hond in Nederland

Kamperen in het buitenland

Ook in de rest van Europa vind je een breed aanbod aan campings waar honden zijn toegestaan. Vaak bevinden de kampeerterreinen zich op mooie plekken in de natuur met veel ruimte om te rennen, wandelen en spelen. Met een beetje geluk is er zelfs een plas of vijver waar je hond in mag zwemmen. Het ultieme vakantiegevoel voor jullie allemaal! Een selectie hondvriendelijke campings in Europa:

 • Camping Lazy, een kleine boerderijcamping op het platteland in Slowakije
 • Camping Tonny aan rivier de Ourthe in de Belgische Ardennen
 • Ecologische camping Kamp Koren in Slovenië
 • Camping Gajole aan het meer van Corlo in Italië
Kamperen in het buitenland met de hond

Extra voorzieningen voor honden

Sommige campings hebben net dat beetje extra voor je hond. Een plek waar ze lekker kunnen zwemmen, een veld om vrij te rennen… Bijzondere campings die extra hondvriendelijk zijn:

 • Moens Klint in Denemarken heeft een hondenveld en een speciale hondendouche.
 • Bij Tapadinho in Portugal mogen honden vrij rondlopen op het terrein en er is een oppasservice voor als je wat wilt ondernemen zonder hond. Verder is er beneden in het dal een vijver waar je hond kan zwemmen.
 • Familiecamping d’Olde Kamp in Drenthe heeft een plaggenhut met afgezette tuin, ideaal voor hondenbezitters zonder eigen kampeermiddel.
Vijver Tapadinho

Waar moet je rekening mee houden?

 • Op veel campings zijn honden alleen welkom mits aangelijnd.
 • Vaak zijn er 1 of 2 honden per kampeerplek toegestaan. Wil je meer honden meenemen? Overleg dit eerst even met de campingeigenaar.
 • Houd rekening met het klimaat. Als je hond niet goed tegen hitte kan is het belangrijk om maatregelen te treffen. Een bodycooler kan een prima oplossing zijn, ook voor lange autoritten.
 • Indien je naar het buitenland gaat controleer dan ruim voor vertrek het paspoort van je hond. Zijn er nog vaccinaties nodig?
 • Maak onderweg voldoende tussenstops en vergeet niet om een drinkbak en een fles water mee te nemen.
Samen genieten in de natuur

Hondvriendelijke campings

Interessante blogs

3x: De leukste campings en glampings aan het water

20-12-2016, door Lotte Jongepier

Omdat we gek zijn op lijstjes delen we er graag nog één: de leukste campings en glampings aan het water. Vakantie aan een meer of bij zee is toch heerlijk?

Lees verder

Uren speelplezier
Gajole

10 redenen waarom je dit jaar écht moet gaan kamperen!

16-02-2016, door Lotte Jongepier

Ook als je denkt dat kamperen niets voor jou is… 10 redenen waarom je dit jaar echt moet gaan kamperen. Leuke glamping accomodaties, de prachtige natuur en nog veel meer!

Lees verder

Prachtig uitzicht
Tijdens een kampeervakantie heb je vaak prachtig uitzicht.

10x: Kampeertips voor de herfst

11-09-2015, door Marleen Brekelmans

Kamperen in de herfst, zo hou je het leuk! Met deze 10 tips is kamperen in het najaar ook dik genieten.

Lees verder

Herfst-2
Kamperen in de herfst