Italiaans (camping)recept: kruidige zeebrasem

Lekker voor thuis of op camping
Visliefhebbers opgelet: Vanessa van Villa Bussola heeft weer een Italiaans recept met ons gedeeld! Dit keer staat er kruidige zeebrasem op het menu. Zeebrasem heet in het Italiaans orata en is overal te vinden. Een smaakvolle vis die makkelijk te bereiden is, ook op de camping. Duik thuis de keuken in en waan je voor even in Italië of bewaar ‘m voor je volgende kampeervakantie.
 
Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 zeebrasem (ook wel goudbrasem of dorade genoemd), vers, heel en schoon (circa 800 gram)
– zeezout
– zwarte peper
– 3 tenen knoflook
– olijfolie
– 5 plakjes verse gember
– 1 pikant pepertje
– bloem
 
Tip: laat de vis door de visboer schoonmaken
 
Benodigdheden:
– een grote koekenpan
– keukenpapier
 
Bereiding:
1. Spoel de zeebrasem af met water en dep hem droog.
2. Doe wat zeezout en zwarte peper in de buikholte en in de kieuwen.
3. Snijd de plakjes gember en het pepertje in dunne reepjes.
4. Kneus de knoflooktenen.
5. Doe een flinke laag olie in de koekenpan en maal er zeezout en zwarte peper overheen.
6. Bedek de vis aan alle kanten met bloem, druk aan en schud daarna het overtollige bloem van de vis.
7. Bak de gember, knoflook en het pepertje in de olie. Zodra de knoflook lichtbruin begint te worden, schep je de kruiden uit de olie. Deze bewaar je voor de garnering.
 
 
8. Bak de vis in dezelfde olie aan beide kanten. Draai de vis regelmatig om.
9. Als de vis gaar is haal je ‘m uit de pan. Dit merk je zo: de ogen worden melkwit, het vel trekt samen en als je aan de vinnen trekt, komen ze gemakkelijk los.
10. Laat de vis uitlekken op een paar velletjes keukenpapier. Zo kan het overtollige vet geabsorbeerd worden.
11. Serveer de vis warm met de kruiden, een stukje brood of een kommetje rijst, schijfje citroen en een frisse salade.
 
BUON APPETITO!
 
 
Dit recept zal ook in het nieuwe, derde kookboek van Vanessa verschijnen. Benieuwd naar meer Italiaanse recepten? Het eerste en tweede kookboek van Vanessa kun je hier bestellen.

Dit recept is geschreven door Vanessa Bussola, eigenaresse van agriturismo Villa Bussola: 

Vanessa is Italiaanse en runt samen met haar Nederlandse gezin een minicamping in de Italiaanse regio Le Marche. Ze woont op een prachtige plek midden in de natuur omgeven door bergen, op loopafstand van een middeleeuws dorpje, vlakbij de blauwe Adriatische zee en met prachtige stadjes binnen handbereik. Koken is altijd haar passie geweest: simpel, (h)eerlijk en gezond zijn hierbij haar uitgangspunten. 

Zoeken