La Bella Italia is misschien wel de ideale plek om te gaan ‘glamperen’. In het Italiaanse klimaat is kamperen heerlijk: zo geniet je optimaal van het buitenleven op de lange zomerdagen. Met dat gevoel in het vooruitzicht wil je natuurlijk zo snel mogelijk op je bestemming zijn – zonder lang inpakken of langzaam rijden met een caravan of aanhangwagen. En omdat bij vakantie ook het verwengevoel hoort, wil je wel van alle gemakken voorzien zijn. Glamperen in Italië is dan de oplossing, er staat een volledig ingerichte kampeeraccommodatie voor je klaar.

De mogelijkheden voor glamping in Italië 

En dat zijn niet zomaar accommodaties! De Italiaanse locaties waar je kunt glamperen hebben we niet voor niets geselecteerd. Je hebt er volop de ruimte om in alle privacy van je vakantie te genieten. Er is keuze genoeg: in een compleet ingerichte safaritent of lodgetent in Le Marche, een thematent (bijvoorbeeld Thais of Indiaas) aan de Italiaanse Bloemenriviera of een luxe caravan bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos: wat denk je van een gepimpte caravan, tipi, yurt of zelfs een boomhut? Elk jaar komen er weer bijzondere adressen bij – ook in Italië.

Glamping faciliteiten

De accommodaties zien er van buiten al erg aantrekkelijk uit. Maar de echte luxe vind je binnen. Daar staan goede, opgemaakte bedden voor je en is de keuken klaar voor gebruik. Dankzij de aanwezige elektriciteit heeft de keuken zelfs een koelkast en kun je probleemloos je mobiel en andere electronische apparatuur gebruiken en opladen. De houten vlonders waar de safaritenten op worden neergezet en de rechte wanden van het tentdoek geven een ruim en comfortabel gevoel.

Glamping in Italië betekent dus kamperen met het comfort van een vakantiewoning. Net als bij vakantiewoningen verschillen de voorzieningen van de accommodaties onderling wel enigszins, dus kijk bij het boeken goed welk comfort jouw adres biedt. Zo heeft niet elke lodgetent een eigen toilet of douche, terwijl er ook safaritenten zijn die zelfs een bad hebben.

Extra’s tijdens je glamping vakantie

Zie jij jezelf al zitten op de veranda van je bijzondere tent of caravan? Fantaseer dan nog even verder en stel je alle extraatjes eens voor die glamping in Italië biedt. Misschien ligt jouw accommodatie wel midden in een Italiaanse olijfboomgaard. Veel Italiaanse campings hebben een zwembad om even heerlijk in af te koelen en op sommige campings worden aanschuifmaaltijden verzorgd, waarbij campinggasten kunnen aanschuiven voor een gezellige Italiaanse maaltijd. Wedden dat je dan nooit meer weg wilt uit La Bella Italia?

Glamping in Italië in een safaritent

Op zoek naar een mooi vakantieadres? Kijk eens bij Camping Sempreverde, een mooie camping in Le Marche met verschillende soorten safaritenten.