Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Campings in Nederland

Zo klein als ons landje is, zoveel mooie kampeerplekken kun je er vinden. De vele campings in Nederland variëren van klein tot groot, van eenvoudig tot luxe en van stadscamping tot natuurkampeerterrein. Er is dus altijd wel een camping die bij je past – maar hoe maak je een keuze uit al dat aanbod?

Waar vind je ze?

Je zou eerst kunnen bedenken in welk deel van Nederland je wilt kamperen. Hou je van het strand en zoek je een camping aan de Nederlandse kust? Dan kun je kiezen voor een vakantie in Zeeland, Friesland of op de Waddeneilanden. Maar ook aan de Noord- en Zuid-Hollandse kust zijn fijne campings te vinden.

Zoek je een omgeving waar je lekker kunt fietsen en wandelen door de bossen of weilanden? Dan is een camping op de Veluwe of in Limburg een goede keuze. Ook in provincies als Drenthe en Noord-Brabant zijn prachtige stukjes Nederland te vinden.

Wist je dat sommige campings in Nederland zich ook heel goed lenen voor een stedentrip? Als je je camping slim kiest, zit je zo in je favoriete stad, of juist in een stad die je graag wilt leren kennen. Na een dag shoppen, bezienswaardigheden bekijken en terrasjes pakken, zit je ’s avonds weer lekker in het groen – een ideale combinatie. Kijk maar eens bij deze campings nabij de stad

Camping met extra's

Type camping

Behalve de locatie van de camping heb je ook nog eens volop keuze in het soort camping dat je zoekt. Ga je voor landelijk, dan kun je gaan kamperen bij de boer of op een kleine charmecamping. Op een Natuurkampeerterrein voel je je echt één met de natuur – een perfecte keuze als je even helemaal weg wilt uit de dagelijkse drukte. Natuurlijk kamperen wil trouwens niet zeggen dat een verblijf op zo’n camping afzien is: op veel landelijke campings in Nederland word je bijvoorbeeld verwend met verse biologische producten of gerechten. Als je geluk hebt, kun je zelfs een houtgestookte sauna op wielen bij je tent laten parkeren voor een ultiem natuurlijk verwenmoment.

Over verwennerij gesproken: op veel campings in Nederland kun je ook kiezen voor glamping, waarbij je verblijft in een compleet ingerichte safaritent, gepimpte caravan, pipowagen of andere bijzondere huuraccommodatie. Ga je kamperen met het hele gezin, dan is een iets grotere camping met speelkameraadjes en voorzieningen voor kinderen het overwegen waard. 

Gepimpte caravans te huur

Welke camping past bij jou?

Je ziet, als je kiest voor een kampeervakantie in Nederland zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Alleen al van het uitkiezen van een geschikte kampeerplek kun je helemaal vrolijk worden. Een selectie van de leukste campings hebben we hieronder alvast voor je bij elkaar gezet – veel plezier met kiezen!

Familiecamping

Bijzondere campings in Nederland

Interessante blogs

Tip: 5x stressvrij kamperen

13-12-2016, door Lotte Jongepier

Wat is nu nog beter dan kamperen? Stressvrij kamperen! Om je op weg te helpen delen wij graag een aantal tips met je.

Lees verder

Vakantie in de natuur
Sopra e Sotto

10 redenen waarom je dit jaar écht moet gaan kamperen!

16-02-2016, door Lotte Jongepier

Ook als je denkt dat kamperen niets voor jou is… 10 redenen waarom je dit jaar echt moet gaan kamperen. Leuke glamping accomodaties, de prachtige natuur en nog veel meer!

Lees verder

Prachtig uitzicht
Tijdens een kampeervakantie heb je vaak prachtig uitzicht.

Tip: 6x Kamperen in de herfst

30-09-2015, door Monique Butter

Niet alle campings blijven open gedurende de herfst, maar wij vonden een paar heel fijne die dat wél zijn! 6 campingtips voor de herfst!

Lees verder

Een schitterende camping nabij nationaal park drents-friese wold
Ochtendstond...