Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Bijzondere campings in Frankrijk: weg van de massa!

Frankrijk is een ideaal land om ’s zomers te gaan kamperen. Niet voor niets kiezen veel Nederlanders jaar in, jaar uit voor Frankrijk als vakantiebestemming. Maar hoe vind je in zo’n populair vakantieland een camping waar je toch helemaal weg bent van de massa? Gelukkig zijn er, naast grote en drukke campings, ook genoeg rustige en bijzondere campings in Frankrijk.

Wat voor bijzondere camping wil je?

De ene bijzondere camping in Frankrijk is de andere niet. Wat voor ‘bijzonder’ zoek jij? Ben je vooral op zoek naar kleinschaligheid en persoonlijke aandacht, kies dan voor een minicamping of camping à la famille. Die hebben soms maar drie of zes kampeerplaatsen! Op een aire naturelle de camping kampeer je midden in de natuur en op een boerderijcamping ervaar je het authentieke boerenleven en mag je helpen hooien, op de tractor rijden of zelf groente oogsten in de moestuin. 

Camping Vue du Lac

Vind jouw ideale kampeerplek in Frankrijk

Vergeet ‘straatjes’ met lange rijen caravans op afgebakende plekken. Er zijn ook campings waar je zelf je plekje mag kiezen op een grasveld met veldbloemen en wat schaduwrijke bomen. Behalve op de ruime kampeerplekken voor je tent of caravan kun je op een deel van deze campings ook verblijven in een huurtent of -caravan, of zelfs kiezen voor glamping: slapen in een volledig ingerichte safaritent, pipowagen of andere luxe kampeeraccommodatie.

Omdat vakantie vieren vooral relaxt hoort te zijn, maken deze campings het je op zoveel mogelijk manieren gemakkelijk. Soms is er een winkel op het kampeerterrein waar je stokbrood en croissants kunt kopen, maar ook wijn en kaasjes voor op lange zomeravonden. Geen zin om te koken tijdens je kampeervakantie in Frankrijk? Kies dan voor een camping met een restaurant of table d'hôtes, waarbij je ’s avonds kunt aanschuiven voor een gezellige gemeenschappelijke maaltijd.

Glamping in het groen bij Morvan Rustique

Genieten voor het hele gezin

Als je gaat kamperen met kinderen, zijn kleinschalige campings sowieso een goede keuze. Op een overzichtelijk en veilig terrein kun je ze naar hartenlust laten spelen, terwijl je zelf een boek leest of heerlijk niets doet. Veel vermaak hebben kinderen meestal niet nodig: een eenvoudige speeltuin is meer dan genoeg – en de speelkameraadjes op de camping natuurlijk! Grotere kinderen vermaken zich urenlang in een zwembad of meertje, en ’s avonds bij het kampvuur.

Zie je het al voor je? Bekijk dan gauw de bijzondere campings in Frankrijk die wij voor je hebben gevonden.

Uren spelen met vriendjes en vriendinnetjes

Kleine campings

Interessante blogs

In gesprek met: Domaine la Terrasse

02-02-2017, door Lotte Jongepier

Annemieke, Maurits en Floortje Geldof zijn in 2010 geëmigreerd naar het mooie Frankrijk. Al 6 seizoenen runnen ze een kleinschalig vakantiepararijs met gîtes, pipowagens, safaritenten en boeren kampeerplekken.

Lees verder

Br domainelaterrasse2014-26  large-1
Pipowagen

10 redenen waarom je dit jaar écht moet gaan kamperen!

16-02-2016, door Lotte Jongepier

Ook als je denkt dat kamperen niets voor jou is… 10 redenen waarom je dit jaar echt moet gaan kamperen. Leuke glamping accomodaties, de prachtige natuur en nog veel meer!

Lees verder

Prachtig uitzicht
Tijdens een kampeervakantie heb je vaak prachtig uitzicht.

5x Kamperen met kinderen

25-01-2015, door Marleen Brekelmans

Kamperen met kinderen is leuk! 5 redenen waarom iedereen een keer met zijn kinderen zou moeten kamperen.

Lees verder

Hot tub feet
Kamperen met kinderen