Bij het Boerenbed vier je vakantie op de boerderij. Een echte boerderij, die nog in bedrijf is en waar je mee mag kijken bij de dagelijkse werkzaamheden. Waar je wordt ontvangen door de boer & boerin en waar kinderen mogen helpen met het verzorgen van de dieren. Je verblijft in een comfortabele 6-persoons safaritent, compleet ingericht en van alle gemakken voorzien. Glamping bij de boer kan in Nederland, bijvoorbeeld bij Boerenbed de Zeekraal op Terschelling. Maar ook in de rest van Europa vier je vakantie op de boerderij. België, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Schotland, Ierland, Wales, Frankrijk, Spanje… De keuze is reuze! Bij het Boerenbed heb je de keuze uit verschillende safaritenten, het aantal en type tenten verschilt per locatie.

De Boerenbed tent

De ‘normale’ 6-persoons Boerenbed safaritent is van alle gemakken voorzien. Er is een slaapkamer met stapelbed, een slaapkamer met tweepersoonsbed en er is nog een knusse bedstede waar twee kinderen in kunnen slapen. De tent heeft een volledig ingericht keukenblok met koud stromend water, een houtkachel waar je op kunt koken, een bank, eettafel en toilet. Er is geen stroom in de tent, dus voor licht in de duisternis zijn er sfeervolle olielampen en kaarsjes. In plaats van een koelkast is er een koelkist, de koelelementen haal je in de boerderijwinkel. Buiten vind je een picknicktafel, twee luie stoelen en een buitenkachel die tevens dient als barbecue.

Op een aantal locaties staat ook een iets kleinere uitvoering: de Boerenbed tent voor 4 personen. Deze tent heeft dezelfde voorzieningen als de 6-persoons safaritent, alleen is deze een stukje kleiner en zijn er twee slaapplekken minder.

Dan is er ook nog een luxere uitvoering: de Boerenbed tent plus, deze is geschikt voor 6 personen en heeft als extra een eigen douche naast de tent staan.

Boerenbed douche naast tent

De Heerenboer tent

De Heerenboer tenten zijn extra luxe, deze hebben namelijk allemaal een eigen douche én opgemaakte bedden bij aankomt. Ook deze tenten zijn er voor 4 en 6 personen. Wil je echt luxe vakantie vieren, kies dan voor de Heerenboer tent met ensuite badkamer.

Wat is het Boerenbed?

Veel boeren en boerinnen vinden het hartstikke leuk om mensen kennis te laten maken met het boerenleven. Maar als je een boerderij draaiende moet houden ontbreekt het aan tijd om ook nog een logeerconcept op te zetten. Het Boerenbed heeft hier iets op gevonden: zij zorgen voor de accommodaties, de boekingen en administratie, zodat de boer & boerin zich kunnen focussen op het ontvangen van de gasten. Een bijzondere samenwerking!