Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Campings, klein maar fijn?

05-08-2016, door Marleen Brekelmans


Wie ons een beetje volgt, weet dat we fan zijn van kleine, fijne, sfeervolle en idyllische campings. Dat we de grote campings graag links laten liggen en liever niet kiezen voor een camping met een zwemparadijs en animatieteam. Toch hebben ook deze campings voor een hele grote doelgroep veel voordelen, en charme. Eerlijk is eerlijk, als onze kinderen mochten kiezen dan gingen ze voor glijbanen, disco en georganiseerde activiteiten. Wie wil er nu niet vermaakt worden als kind? Ook als moeder zie ik de voordelen wel. Terwijl onze kinderen zich vermaken in het zwembad, lees ik eindelijk die stapel boeken die al zo lang op me ligt te wachten, doezel ik wat in de hangmat en plan een uurtje voor mezelf in de wellness. 's Avonds hoef ik niet te koken, maar kies ik voor een pizza, een diner aan zee of een wijnproeverij op het landgoed.

Om niet alleen maar van onszelf uit te gaan, hebben we een aantal grotere campings voor je geselecteerd. Bij de selectie zijn we nog wel een klein beetje uitgegaan van onze persoonlijke voorkeur, we hebben een bewuste keuze gemaakt op basis van locatie, omgeving en faciliteiten. De geselecteerde campings liggen op een mooie plek in de natuur, bij een kasteel of op loopafstand van zee. Elke camping heeft iets bijzonders:

  • Camping Le Campoloro - op Corsica

Aan water geen gebrek op deze camping! Vanaf de camping (met 115 huuraccommodaties en 100 kampeerplekken) heb je toegang tot het strand van Prunete. Daarnaast vind je op de camping nog drie zwembaden waar je op het heetst van de dag verkoeling vindt. Voor kinderen tot 12 jaar is deze camping een heerlijke plek, met activiteiten voor de kleinsten, maar ook sportwedstrijden voor de oudere kinderen. Het barretje op het strand is favoriet voor een koel drankje en ijsjes!

  • Camping Parc de Montsabert - in de Loire

Kamperen op een landgoed tussen de kastelen en wijngaarden in de Loire, dat kan bij Camping Parc de Montsabert (met 64 huuraccommodaties en 93 kampeerplekken). De camping ligt op een bosrijk domein en is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de kastelen in de Loirestreek. Na een dagje cultuur happen, is het aangenaam thuiskomen. De kinderen kunnen een verfrissende duik nemen in het zwembad en/of deelnemen aan verschillende activiteiten waaronder ponyrijden. Een dagje minder mooi weer? Geen kind aan je kinderen, er liggen maar liefst 450m² aan springkussens op ze te wachten.

  • Camping Le Sérignan Plage - aan de Cote d'Azur

Een favoriete camping bij heel veel Nederlanders: Camping Le Sérignan Plage (met 450 huuraccommodaties en 260 kampeerplaatsen) direct aan zee. Kamperen met je voeten in het zand en het geluid van de zee op de achtergrond. Peuters, tieners én pubers vinden hier hun weg. Het aanbod aan accommodaties en activiteiten is enorm. De huuraccommodaties onderscheiden zich door de warme uitstraling en originele details in het interieur. Wordt de drukte je even te veel, reserveer dan een massage of schoonheidsbehandeling in de wellness. 

Spreekt dit aanbod je aan en ben je op zoek naar een camping met meerdere faciliteiten & huurmogelijkheden? Kijk eens bij Yelloh! Village, met een uitgebreid aanbod aan campings in Frankrijk, Spanje en Portugal.

  |   Overzicht   |