Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Doen: Winterkamperen in de natuur

03-10-2016, door Lotte Jongepier

V2ludGVya2FtcGVyZW4u

Natuurkampeerterreinen open in de winter

Ooit al eens een kampeervakantie in de winter overwogen? Ik zou het doen! Thee zetten op een eigen gestookt vuurtje, marshmallows roosteren en in je slaapzak staren naar een prachtige sterrenhemel… Wie ongeacht de temperatuur gek is op het buitenleven kan zijn hart ophalen deze winter. Je hebt de keuze uit 23 Natuurkampeerterreinen en een GroepsNatuurkampeerterrein die het hele jaar open blijven met speciale voorzieningen voor winterkampeerders.

Winterkamperen

Wat is er nou zo leuk aan kamperen in de winter? De grote voordelen op een rijtje:

1. Ruimte genoeg! Je weet zeker dat niemand jouw geluksmoment in de weg staat, met al deze ruimte heb je gegarandeerd een mooie plek.
2. Je kunt in alle rust genieten van de omgeving. Even alleen op de wereld, staren naar de sterren met enkel het geluid van de natuur.
3. Je hoeft het buitenleven niet te missen. Maak een lange wandeling door het bos, warm je op bij het kampvuur en voel je zo vrij als een vogel.

S2FtcGVyZW4gaW4gZGUgbmF0dXVyLg==

Voorzieningen

Alle Natuurkampeerterreinen zijn aangesloten bij Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. De organisatie houdt zich bezig met de erkenning en kwaliteitscontrole van het netwerk wat zekerheid geeft voor een fijne kampeerplek.  De extra wintervoorzieningen verschillen per kampeerterrein. Denk aan dingen als verwarmd sanitair, elektriciteit en een ruimte waar je met slecht weer een spelletje kunt spelen, lezen of zelfs koken. Bijna overal mag je een vuurtje stoken en soms mag dit zelfs bij je tent, camper of caravan. Wil je liever wat meer luxe? Op een aantal Natuurkampeerterreinen zijn (verwarmde) Trekkershutten te huur. De exacte voorzieningen staan op de site aangegeven bij het kampeerterrein.

De juiste uitrusting

Een goed begin is het halve werk, zo ook bij een winterkampeervakantie! Wie goed voorbereid op pad gaat laat zich niet gek maken door het weer. Bij vorst is de grond hard en kun je beter een dikke slaapmat gebruiken, met een extra isolatiemat eronder tegen de kou. Verder is het aan te raden om thermokleding, warme slaapzakken, verschillende lagen kleding en een regenuitrusting mee te nemen. In een caravan of camper merk je vaak minder van de kou. Je slaapt een stuk boven de grond en er is vaak een verwarming aanwezig. Ideaal!

SW4gYWxsZSBydXN0IGdlbmlldGVuLg==

Najaarsactie

Om te mogen kamperen op een Natuurkampeerterrein dien je in het bezit te zijn van de Natuurkampeerkaart. Je vindt deze in Het Groene Boekje, welke je kunt kopen op de Natuurkampeerterreinen, bij ANWB, Bever, diverse reisboekwinkels en op de site van Natuurkampeerterreinen. Gedurende het najaar geldt er een actie: bij aankoop van het Groene Boekje 2016, krijg je in januari het exemplaar van 2017 thuisgestuurd.

Bijzondere Campings in de winter

Naast de Natuurkampeerterreinen, waarvan je er een aantal terug vindt op Bijzondere Camping, zijn er ook andere bijzondere campings waar je deze winter terecht kunt. 

Praktische informatie
Wat?
Winterkamperen
Waar? 23 Natuurkampeerterreinen en een GroepsNatuurkampeerterrein
Wanneer? Winter 2016-2017

Meer informatie vind je hier.

  |   Overzicht   |