Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Tip: 6x Camping voor winterliefhebbers

20-11-2015, door Monique Butter

Ben je dol op de winter? Die heerlijk frisse lucht, tintelende oren als je na een wandeling binnen komt, en (hopelijk) krakend verse sneeuw onder je voeten? Dan is dit het moment om vakantie te vieren. Gelukkig zijn er ook hartje winter genoeg campings open.

Winterkamperen in Nederland

In ons eigen Nederland heb je dan wel geen sneeuwgarantie, maar er zijn zeker wel een paar leuke campings waar je in de winter van harte welkom bent.

De poort van camping Amstelkade staat bijvoorbeeld het hele jaar rond voor je open. Er zijn speciale winterplekken voor caravans en campers en je kunt gebruik maken van het verwarmd sanitair. Het theehuis is van oktober tot en met maart op zaterdag gesloten, maar op de overige dagen kun je er wel gebruik van maken.


(Pipowagen van de Kleine Wildenberg)

Nog zo’n Hollandse leukerd is Nivon Morgenrood in Brabant. Winterkampeerders kunnen op dit natuurkampeerterrein gebruik maken van het verwarmd sanitair in het natuurvriendenhuis.

Helemaal bijzonder is camping Olthuys. Hier heb je de camping voor jou alleen. Er is namelijk slechts 1 plaats. Een genot voor rustzoekers die zielsgelukkig worden van het uitzicht over de (bevroren) weilanden en alleen het geluid van de natuur om zich heen. Er is een vuurplaats voor de winter-bbq. Helemaal iets voor jou? Wij duimen alvast voor een mooi wit sneeuwtapijt!

Sneeuwgarantie

Wil je zeker weten dat je deze winter sneeuw ziet? Dan moet je het toch wat verder op zoeken. Veel wintersportgebieden hebben (grote) kampeerterreinen die van alle gemakken zijn voorzien. Ruimtes om je skikleding te drogen te hangen, verwarmde sanitairgebouwen enzovoort. Is dat je te massaal? Denk dan ook eens aan bijzondere oorden als Lapland, Zweden of Denemarken. Het ligt misschien minder voor de hand, maar je bent zeker van sneeuw en van een bijzondere vakantie.


(IJsvissen in Noorwegen, bron: Herangtunet)

Heel bijzonder is een tripje naar boven de poolcirkel. Wat dacht je van camping Alta Strand in het noorden van Noorwegen. Je bent er welkom met een camper of caravan, maar kunt er ook een van de houten hutten huren. De sauna is altijd dichtbij en je kunt er gebruik maken van de ‘indoor-keuken’. Vanaf de camping kun je kijken naar sleehonden-races, zelf met zo’n slee op pad of kijken naar het prachtige noorderlicht. Skiën, zwemmen of met de sneeuwscooter op pad kan natuurlijk ook. Kijk voor meer informatie op http://www.altacamping.no

Kan het nog specialer? Tuurlijk, wat dacht je van overnachten in een glasiglo in Fins Lapland? Heeft niet zo heel veel meer te maken met kamperen, maar… wauw. Vanaf hier kun je  elke sneeuwactiviteit doen die je maar kunt bedenken. Husky safari, rendiersafari, ijsvissen, op zoek naar het noorderlicht (dat je overigens vanuit je glasiglo kunt zien) en nog veel meer. http://www.kakslauttanen.fi/en

Ga toch liever richting Oostenrijk? Probeer dan een plekje te bemachtigen op Camping Reiterhof in Hopfgarten. De zoover-beoordelingen zijn heel lovend! http://www.campingreiterhof.at

  |   Overzicht   |