Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Getest: Vechtdalhoppen van camping naar camping

05-11-2015, door Marleen Brekelmans

Het Vechtdal in Overijssel is een prachtig en gevarieerd gebied, met bossen, weilanden, natuurgebieden, heuvels en een meanderende Vecht. Tussendoor liggen landgoederen en idyllische dorpjes. Het gebied is favoriet bij kampeerders. Heel begrijpelijk, kamperen in de natuur is fijn! Helemaal als er zoveel mogelijkheden zijn qua campings en activiteiten. Van de eindeloze wandelpaden en slingerende fietspaden wordt gretig gebruik gemaakt. Veel routes starten vanaf de campings. Nog leuker is het om al fietsend en wandelend de verschillende campings te ontdekken. Daarvoor is het Vechtdalhoppen ontwikkeld, waarbij je hopt van camping naar camping. Een geweldig concept dat we mogen testen.

Het Vechtdalhoppen

De pret begint al vooraf. Op de website van het Vechtdalhoppen kies je zelf waar je wilt gaan slapen, waar je je arrangement start en eindigt en hoe je de verschillende afstanden overbrugt. Ga je fietsen of wandelen, kies je voor een lange of korte route, voor inspanning of ontspanning? Het Vechtdalhoppen is een initiatief van natuurcamping de Lemeler Esch, camping de Koeksebelt, camping de Beerze Bulten en camping de Kleine Wolf. Elke camping heeft een bijzondere (glamping-) accommodatie waar je tijdens het Vechtdalhoppen overnacht, van trek-in tot hooiberg en boomhut. Een ontbijt wordt bezorgd, je bagage vervoerd!

Hoppen vanaf de Lemeler Esch

Wij beginnen ons avontuur bij de Lemeler Esch. Volgens mij kun je niet beter starten, zeker niet tijdens de koudere maanden. In het Boscafe brandt de haard en ruikt het naar huisgemaakte appeltaart. Alleen al van het gastvrije ontvangst warm je op! De kennismaking met de trek-in is al even leuk. Zo'n prachtig vormgegeven huisje met alles erop en eraan, met recht een design trekkershut. En dan ook nog eens duurzaam gemaakt, van hergebruikt hout. Leuk, gezellig en praktisch. 

De volgende ochtend wacht ons een verrassing. Eigenaresse Wilma brengt ons een ontbijtmand vol met Vechtdalproducten, warme broodjes en verse lekkernijen van de bakker. Een feest om uit te pakken en op te eten, we kunnen er de hele dag mee vooruit. 

T250YmlqdG1hbmQ=U3RyZWVrb250YmlqdA==

Op elektrische fietsen starten we onze route naar Camping de Koeksebelt. We hebben zoveel plezier dat we met zo weinig inspanning zo lekker fietsen. Over landweggetjes, langs de Vecht en later door de bossen. We maken een tussenstop in het gezellige plaatsje Ommen en vervolgen onze weg door de bossen over smalle fietspaadjes die slingeren tussen de bomen door. Geweldig! We passeren zelfs een stukje Sahara. 

Helaas zit ons arrangement er na een nachtje weer op, de volgende keer hoppen we verder. Er is nog zoveel moois te ontdekken! Een klein tipje: blijf langer dan 1 nacht bij de Lemeler Esch aan de voet van de Lemelerberg. Er is zoveel te doen, te veel voor 1 nacht....

Meer weten? Bekijk de website van het Vechtdalhoppen.

  |   Overzicht   |