Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Tip: Watersportcamping Heeg

11-07-2017, door Jolanda Spoelstra

In Zuidwest Friesland ligt een camping waar zowel watersportliefhebbers als landrotten hun hart kunnen ophalen. Breng je eigen tent mee naar Watersportcamping Heeg of logeer in één van de zes toffe én unieke chalets.

Bijzondere chalets

Voor Bijzondere Camping mocht ik maar liefst twee van de zes chalets uitproberen. In Artistiek droomden we een nachtje weg in de zwart-witte slaapkamer. De dag erna lachte in Strand het zonnige geel ons tegemoet. Alle chalets staan gezellig op een veldje bij elkaar. Er is genoeg ruimte voor jezelf, maar een praatje met de buren is ook zo aangeknoopt. Jacob en Karin, de eigenaren van de camping, hopen met kleine details de interactie tussen gasten te stimuleren. Elk chalet heeft bijvoorbeeld zijn eigen kruid of groente naast de voordeur staan. Zo kun je bij Strand een aubergine scoren – lekker voor in de couscoussalade of op de barbecue. Barbecuekruiden vind je trouwens ook bij één van de chalets. Leuk hè?

Koffie van Zimpel

Nog fijner dan kruiden of groente is natuurlijk een kopje koffie in de ochtend. Jacob verbouwde daarom een zeecontainer tot beachbar en zie daar: Zimpel is geboren. Tweeling Maurits en Maarten staan hier opgewekt vanaf een uur of acht in de ochtend broodjes af te bakken en koffie te maken. Daar word ik nou blij van! Je kunt er je cappuccino drinken met uitzicht over het water. Of vraag een to-go. Coffee first, zo Zimpel kan het zijn.

Skûtsjesilen  

Watersporter of niet: de zeiltocht van Heeg naar Balk met skûtsje Aleida Hendrika wil je niet missen. Volgens schipper Sybren zeil je hier namelijk door het mooiste stukje van Friesland. En dat op een prachtig skûtsje (Fries voor schuitje) uit 1905. Geniet van de omgeving vanaf het water. Hoor meer over welke vogels er leven. En leer een beetje zeilen als je wilt – een helpende hand wordt gewaardeerd! Sybren pakt zelfs de trekzak er nog bij voor een muzikaal intermezzo. Met de melodie van 'What should we do with the drunken sailor' in ons hoofd meren we in dorpje Balk aan.

Leuk voor landrotten

In Balk toveren we de fietsen uit het ruim van het schip tevoorschijn en gaan we verder over land. Even verderop zit restaurant Badmeester Keimpe dat begin juli tot beste Friese terras is beoordeeld in de Misset Horeca top 100. Het ruim omgezette terras aan het Slotermeer valt ook bij ons in de smaak, een tip dus! We vervolgen onze weg met behulp van een (hele makkelijke!) knooppuntenroute. Onderweg kom je genoeg spots tegen om even te pauzeren.

In de buurt

In de nabije omgeving zijn genoeg leuke dingen te doen of te proeven. Op Leven in Friesland vind je verschillende ideeën. In één van de oudste panden in het centrum van Balk vind je koffie- en theeschenkerij 't Bûterhûs. Even doorlopen naar achteren voor de tuin! Wij spraken met onze Friese familie af bij Royaal Belegd in Sneek. Een leuke spot waar je met uitzicht op de Sneeker Waterpoort je fairtrade koffie drinkt. Een andere aanrader is woonwinkel KREAZ in Makkum. De eigenaresse van deze leuke shop heeft de chalets op Watersportcamping Heeg ingericht. En daarmee is de cirkel van dit artikel rond en kan ik niet anders dan adviseren: overweeg Heeg als jouw volgende vakantiebestemming!

Praktische informatie:

Overnachten: meer informatie Watersportcamping Heeg 
Zeilen: zin om met Sybren op pad te gaan? Kijk op Skutsje verhuur Haghe
Fietsen: als je gaat zeilen met Sybren kun je er een fiets bij huren. Wij fietsten vanaf Balk een route van 28 km langs dorpjes als Oudega, Koudum en Gaastmeer. Een kaartje met een fietsroute krijg je bij de zeiltocht.

  |   Overzicht   |