Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Review: Het Survival Handboek

18-07-2017, door Lotte Jongepier

Of je nu een ervaren kampeerder bent of pas net in het wereldje komt kijken, ‘Het Survival Handboek’ is handig voor iedereen die vakantie viert in de natuur. Wanneer je op zoek bent naar avontuur en wilt overleven in de wildernis is deze gids je beste vriend. Het boek staat vol met handige tips, technieken en belangrijke informatie. De inhoud wordt op een leuke en overzichtelijke manier gepresenteerd met veel illustraties. Ook fijn; het boek is lekker compact en dus makkelijk mee te nemen!

Op alles voorbereid

Met ‘Het Survival Handboek’ ben je op alles voorbereid. Welke planten kun je eten, wat moet je doen bij insectenbeten, hoe navigeer je zonder kompas, hoe creëer je een goede kampeerplek… Slechts enkele van de vele vragen die in het boek worden beantwoord. Er zijn in totaal zeven hoofdstukken die gaan over de volgende onderwerpen:

- De voorbereiding: wat neem je mee en hoe bereid je je verder voor?
- Kamp maken: de beste plek, water vinden, vuur maken...
- Op weg: tips met betrekking tot de navigatie.
- In de wildernis: hoe overleef je in de natuur en hoe kom je aan eten?
- Noodsituaties: basis EHBO, maar bijvoorbeeld ook tips om gevonden te worden in geval van nood.

Survival expert

De auteur van ‘Het Survival Handboek’ is een echte expert op het gebied van overleven in de natuur. Colin Towell gaf meer dan 30 jaar survival les aan Britse legereenheden en weet dus als geen ander welke tips & informatie van belang zijn.

Mess tin

Om je op weg te helpen met het overleven in de wildernis krijg je een echte mess tin bij het boek. Deze pannetjes werden oorspronkelijk gebruikt in het leger, maar zijn tegenwoordig ook erg geliefd onder hikers en wildkampeerders. Onverwoestbaar en compact; ideaal voor een tocht in de wildernis!

TWVzcyB0aW4=

Winnen!

Benieuwd naar alle tips & informatie die in het boek te vinden zijn? Wij mogen een exemplaar weggeven! Laat in een reactie op het bericht over het boek op onze Facebookpagina weten met wie jij op avontuur in de wildernis zou willen gaan en wie weet ben jij de gelukkige!

Praktische informatie:
Wat? Het Survival Handboek & Mess Tin
Auteur: Colin Towell
Prijs: € 20,-
ISBN: 9789021565491
Bestellen? Het Survival Handboek

  |   Overzicht   |