Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Recept: Zomerse couscous salade

23-05-2017, door Lotte Jongepier

Wm9tZXJzIHJlY2VwdA==

De zon schijnt, de jurkjes kunnen uit de kast en de zonnebril is onmisbaar. Het is lekker weer, het lijkt wel zomer! Tijd voor ijsjes, cocktails, barbecues en salades. Wil je een keer wat anders dan je standaard bakje groen? Nadine van liefdevoorvoedsel deelt een recept voor een frisse couscous salade. Lekker als avondmaaltijd, lunch of bijgerecht bij de barbecue. Het is fris & zomers, makkelijk te bereiden én campingproof.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

- Couscous
- 2/3e komkommer
- Een blikje kikkererwten (400 gr)
- 2 paprika’s
- Paprikapoeder
- Knoflook, zout en peper naar smaak

Bereiding

Doe de couscous in een kommetje en schenk daar gekookt water bij (ongeveer 1,5 keer zoveel als de couscous). Zet een bord op het kommetje en laat dat 10 minuten staan, roer dit na 5 minuten even door met een vork. Ondertussen kun je de paprika's en komkommer in stukjes snijden en de kikkererwten laten uitlekken. Na 10 minuten moet de couscous korrelig en ‘droog’ zijn, voeg hier de kruiden, paprika en kikkererwten aan toe. Voeg daarna de komkommer als topping toe; dit kan er natuurlijk ook doorheen, maar eroverheen staat extra leuk!

Eetsmakelijk!

Meer campingrecepten? Hou het blog in de gaten; samen met Nadine zal ik de komende tijd op zoek gaan naar de lekkerste gerechten voor op de camping!

  |   Overzicht   |