Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Nieuws: Facts & figures over glamping

22-11-2016, door Lotte Jongepier

Glamping is hot

Dat Nederlanders fan zijn van kamperen wisten we natuurlijk al. Maar wist je ook dat deze vorm van vakantievieren sinds een jaar of twee serieuze concurrentie heeft? Nederland ruilt de caravan massaal in voor een luxe glamping accommodatie op een idyllisch plekje. Wat begon als een subtiel aanbod aan safaritenten is uitgegroeid tot een ware trend: glamping 2.0 is geboren.

Facts & figures

Glampings.nl heeft een infographic opgesteld met alle cijfers en feiten op het gebied van glamping. Zo blijkt dat Italië de favoriete glamping bestemming is onder Nederlanders en er wordt veel waarde gehecht aan de bijzonderheid van de locatie. Er wordt het vaakst geglampeerd met vier personen en de voorkeur gaat uit naar de zomermaanden juli en augustus.

Beleving

Bij glamping 2.0 draait het naast gemak en comfort ook om de beleving. Mensen zijn op zoek naar een unieke accommodatie op een bijzondere plek. Zo kun je overnachten in een transparante bubble in IJsland, op een rooftop in New York of in een boomhut in Canada. Naast de genoemde locaties vind je deze overnachtingsmogelijkheden op steeds meer plekken. De keuze is reuze! Wat in Nederland nog niet echt is doorgebroken maar in andere landen wel is glamping op festivals. Luxe logeerplekken zoals yurts, tipi’s en ingerichte tenten met eigen faciliteiten zijn geen uitzondering meer. Dat is nog eens wat anders dan een pop-up festivaltentje, al heeft dat natuurlijk ook zijn charmes!

Praktische informatie:
Wat? Glamping infographic

 

  |   Overzicht   |