Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Tip: 60 Natuurkampeerterreinen open met Pasen

18-03-2016, door Lotte Jongepier

VHJlayBlcm9wIHVpdCBtZXQgamUgY2FtcGVyLg==

Extra vroeg genieten

Dit jaar geniet je extra vroeg van de lentezon op je tent, caravan of camper. In het Paasweekend zijn maar liefst 60 Natuurkampeerterreinen open. Normaal gesproken begint het kampeerseizoen voor de meeste kampeerterreinen op 1 april, maar vanwege het vroege Paasweekend openen veel Natuurkampeerterreinen eerder hun poorten. Eieren verstoppen kan tussen narcissen, krokusjes en beginnende bloeiers.

Het ultieme buitengevoel

Niets is lekkerder dan een voorjaarszonnetje op je huid. De steeds langere dagen roepen het buitengevoel op: terrasjes zitten weer vol, fietsers en wandelaars trekken er extra vaak op uit. Ook de natuur begint weer vol goede moed uit te schieten en te bloeien, dit is hét teken om je tent van zolder te halen of de caravan een poetsbeurt te geven.

R2VuaWV0ZW4gdmFuIGRlIGxlbnRlem9uLg==

Koude nachten

Hoe mooi de lente ook is, wie met Pasen gaat kamperen moet rekening houden met koude nachten. Zeker in een tent is het aan te bevelen isolerend materiaal onder de slaapmatjes te leggen. Op veel Natuurkampeerterreinen is een slechtweerruimte aanwezig of kunnen kampeerders genieten van een kampvuurtje. Starend naar de sterren valt die koude nacht ook wel weer mee...

Natuurkampeerkaart

Er zijn in Nederland in totaal 132 Natuurkampeerterreinen en 15 GroepsNatuurkampeerterreinen waar rust, ruimte en natuurbeleving de hoofdrol spelen. De terreinen worden erkend en op kwaliteit gecontroleerd door Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. Om op de Natuurkampeerterreinen te kunnen kamperen is de Natuurkampeerkaart nodig. De kaart zit in Het Groene Boekje, de kampeergids met alle Natuurkampeerterreinen, en is verkrijgbaar bij ANWB, Bever, diverse (reis)boekwinkels, op de kampeerterreinen zelf en via de site van Natuurkampeerterreinen.

Warm gelopen voor een fijne Pasen in de natuur? 

Praktische informatie:
Wanneer? Paasweekend 
Waar? 60 kampeerterreinen in Nederland
Meer weten? Natuurkampeerterreinen

  |   Overzicht   |