Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Nieuw: Meer GroepsNatuurkampeerterreinen

19-03-2016, door Lotte Jongepier

Samen kamperen

Er genoeg fijne gelegenheden om samen te kamperen; een weekend weg met een grote groep vrienden, een vakantie met de hele familie of een leuk kamp in de bossen… De GroepsNatuurkampeerterreinen zijn er speciaal voor deze momenten. Er waren al vijftien prachtige kampeerterreinen speciaal voor groepen en in 2016 komen er hier nog eens zeven bij!

Nieuwe locaties

Staatbosbeheer opent verspreid door Nederland vijf nieuwe GroepsNatuurkampeerterreinen: Uteringskamp in Drenthe, De Banken in Flevoland, De Beugense Peel in Brabant, De Lange Paal op Vlieland en De Swartduin op Terschelling. De andere twee nieuwe terreinen zijn in het beheer van particulieren. In Drenthe kun je met groepen terecht bij De Wielewaal en in Groningen ben je van harte welkom bij De Kapschuur.

Kamperen in de natuur

Tijdens een verblijf op een GroepsNatuurkampeerterrein draait alles om de natuur. Er wordt aandacht besteed aan de natuurbeleving, duurzaamheid en de geschiedenis van het gebied waar je verblijft. Op veel terreinen worden extra activiteiten aangeboden, speciaal voor groepen. Alles vindt plaats in de natuur; of je nu gaat voor een speurtocht door de bossen of bijvoorbeeld een zeskamp. Materialen zoals tenten en barbecues zijn vaak te huur op de kampeerterreinen, wat er precies wordt aangeboden verschilt per locatie.

Iedereen is welkom

Het maakt niet uit wat voor soort groep je vormt, iedereen is welkom op de natuurkampeerterreinen. Scholen, scoutingclubs, vriendengroepen, collega’s en complete families… Afhankelijk van de grootte van de groep boek je een veld of huur je het hele terrein af.

De Groene Koepel

Alle GroepsNatuurkampeerterreinen zijn erkend door De Groene Koepel, te gast in de natuur. De organisatie houdt zich bezig met het uitbreiden en handhaven van het netwerk van GroepsNatuurkampeerterreinen en het nastreven van de missie: het zorgen voor zo groen mogelijke verblijfsaccommodatie in harmonie met mens en natuur. Om er zeker van te zijn dat de kwaliteit niet achteruit gaat worden de kampeerterreinen twee keer per jaar gecontroleerd. Wie kiest voor een verblijf op een GroepsNatuurkampeerterrein kan dus zeker zijn van een mooie locatie!

Praktische informatie:
Wat? 15 nieuwe GroepsNatuurkampeerterreinen
Waar? Verschillende locaties in Nederland
Wanneer? Vanaf 2016
Meer weten? GroepsNatuurkampeerterreinen

  |   Overzicht   |