Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

3x: Koffie zetten op de camping

17-08-2016, door Lotte Jongepier

S29mZmll

’s Morgens wakker worden, je tent uitkruipen of de deur van je caravan openen en dan… Een lekker bakje koffie! Niets is fijner dan even rustig wakker worden, op een mooi plekje in de natuur met het fluiten van de vogels en de stralende zon op je gezicht. Soms heb je geen stroom, soms zelfs geen gaspit of simpelweg geen plek meer in de auto. Toch kun je ook dan nog lekkere koffie zetten. Om jou ultiem voor te bereiden op je kampeervakantie leggen wij drie verschillende manieren uit die je misschien nog niet kende.

De Moka Percolator

Misschien een tikkie ouderwets maar daar is niets mis mee! Voor een lekker sterk bakje koffie is deze tool meer dan geschikt. Het potje bestaat uit twee delen met een filter ertussen. Vul het onderste deel met water, het filter met gemalen koffie, draai op elkaar en zet op het vuur. Na een tijdje zal via het buisje kokend water door het filter gaan en in het bovenste deel terechtkomen als koffie. Zodra je het potje hoort ‘pruttelen’ kun je het vuur uitzetten, als je hier te lang mee wacht wordt de koffie bitter. Nu nog een kwestie van inschenken en het genieten kan beginnen!

Voordelen: niet erg duur in aanschaf en simpele bereidingswijze.
Nadelen: het duurt relatief lang en de hoeveelheid koffie per keer is vaak twee kleine kopjes (afhankelijk van je percolator).

De Moka Percolator is bij veel winkels verkrijgbaar. Hier bestel je er een voor €20,95.

AeroPress

QWVyb1ByZXNzRGUgQWVyb1ByZXNz

Grote kans dat je er nog nooit van hebt gehoord maar er gaan heel veel goede verhalen rond over de Aerobie AeroPress. Plaats de AeroPress op een mok, schep het koffiemengsel erin, giet er heet water op en persen maar. In de kunststof cilinder zit een dun papierfilter waardoor een zuivere koffie overblijft. Door te experimenten met verschillende soorten malingen, doorlooptijden en watertemperaturen kom je er vanzelf achter wat jij het lekkerste vindt.

Voordelen: makkelijk en snel te bereiden, makkelijk mee te nemen.
Nadelen: ongeveer 2x zo duur als de Moka Percolator.

De AeroPress is onder andere hier te bestellen voor 44,85.

De Handpresso Pump

SGFuZHByZXNzbw==

Met de Handpresso maak je in een handomdraai een heerlijke espresso klaar. Het enige wat je nodig hebt is gemalen koffie of speciale espresso pods, heet water en een hand. Met de speciale pomp komt de Handpresso op 16 bar druk. Giet heet water water in het reservoir, Leg er een espresso pod of gemalen koffie op, doe de dop erop, draai het apparaat om, houd het kopje eronder en druk op de knop. Et voilà, je espresso is klaar!

Voordelen: makkelijk mee te nemen, snelle bereiding.
Nadelen: enkel voor espresso, relatief duur in de aanschaf.

De Handpresso bestel je hier voor €99,00.

Beeldmateriaal: FonQ, Bol, Handpresso.

  |   Overzicht   |