Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

5x Kamperen met kinderen

25-01-2015, door Marleen Brekelmans

Kamperen met je kinderen zou iedereen een keer moeten doen. En dan niet op die massale grote campings met animatie en grote zwemparadijzen, maar op een kleinschalige boerderij- of natuurcamping. Midden in de natuur, weg van alle dagelijkse prikkels als iPods, computers en games, ontdekken kinderen zichzelf en de omgeving. 5 redenen waarom kamperen met kinderen zo leuk en goed is. 

Los van de tijd

Thuis worden we geleefd door de klok. Op tijd naar school, naar alle sportclubs, op tijd eten en naar bed. Op de camping (ja, die kleine zonder animatie) kunnen we leven op het ritme van de dag, zonder horloge. Ontwaken door een kraaiende haan, fluitende vogels of de zon die het tentdoek verwarmt, eten wanneer je trek krijgt en met de kippen op stok. 

S2FtcGVyZW4gaW4gZGUgbmF0dXVyQm9lcmRlcmlqbGV2ZW4=

Ontdek de natuur

Kamperend in de natuur of op de boerderij worden je kinderen zich ineens bewust van hun omgeving. Kleine insecten, kruipende torretjes, fladderende vlinders, alles wordt onder de loep genomen. Koeien, kuikens en lammetjes; geen groter plezier dan meelopen op de boerderij en ontdekken waar de melk vandaan komt, hoe een vers eitje smaakt... Bramen proeven, bloemen plukken; volop plezier in de natuur.

Eenvoudig plezier

Zonder dagelijkse prikkels als tv en internet en met alle ruimte en vrijheid om je heen, ontdekken je kinderen ineens weer hoe fijn het is om buiten te spelen. Ineens blijkt er heel weinig nodig om plezier te hebben. Een paar stokken, een waterplas, boerderijdieren, een trampoline en een kampvuurtje; wat heb je nog meer nodig om de tijd van je leven te hebben? De fantasie van je kinderen komt tot leven en jij geniet mee!

S2FtcGVyZW4gbWV0IGtpbmRlcmVuUnVzdCwgcnVpbXRlIGVuIHZyaWpoZWlk

Samen zijn

Het klinkt als een cliche, maar niets is minder waar: 'Als de kinderen het fijn hebben, genieten de ouders ook'. Wanneer je kiest voor een kleinschalige camping zonder animatie en een druk activiteitenprogramma, ontdek je dat je als gezin veel samen bent. Qualitytime samen met je kinderen, even geen drukte maar genoeg aan elkaar!

Goede nachtrust

Na een dag in de buitenlucht, heerlijk rennen, ontdekken, blij zijn en als afsluiter marshmallows roosteren boven het kampvuur, vallen de kinderen als een blok in slaap. Samen nog even een goed glas wijn voor je tent of caravan en ook dan geniet je zelf van een welverdiende rustige nacht. De nachten zijn lang en stil...

(Foto's: Camping Lazy Slowakije, Het Betere Boerenbed en Kimaro in de Bourgogne)

  |   Overzicht   |