Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Tip: 6x Kamperen in de herfst

30-09-2015, door Monique Butter

Hoera, het is herfst! Kom, we gaan kamperen

Geniet je ook zo van de herfst? De bomen die fel geel en rood kleuren, de milde temperatuur en het gevoel dat er nog meer zuurstof in de lucht hangt? Het is misschien niet de meest voor de hand liggende tijd om te gaan kamperen, maar… stiekem wel een echte aanrader. Een extra deken en een kacheltje mee en gaan!

Omdat je in de herfst vaak maar kort vrij bent, is het fijn om een camping te kiezen in Nederland of hier vlakbij. Je bent er zo, dus dan vakantie kan vrijwel direct beginnen. Echt een voordeel: niet ellenlang in de file terwijl de zon op het autodak brandt. Geen angst dat de airco het elk moment kan begeven. Toppie. Niet alle campings blijven open gedurende de herfst, maar wij vonden een paar heel fijne die dat wél zijn!

Natuurkampeerterrein Morgenrood

Vlakbij natuurgebied De Kampina, in het Oisterwijkse bos- en vennengebied ligt natuurcamping Morgenrood. Je kiest zelf je plekje in het bos. Ideaal voor onder meer een zoektocht naar beukennootjes, kastanjes en dennenappels.

Minicamping D’elf Ieken

Beleef de herfst in het Friese Elsloo. Minicamping D’elf Ieken, een boerderijcamping, kun je genieten van de landerijen. Wakker worden terwijl de nevel nog boven het land hangt. En daarna het nationaalpark Drent Friese Wold in voor een mooie boswandeling.

Boheems Paradijs

Is slapen onder een tentdoek je toch iets te enthousiast tijdens de herfst? Ga dan voor een van de prachtig gedecoreerde woonwagens van het Boheems Paradijs. Een avontuur op zich! Het Boheems Paradijs ligt in Drenthe. Volop natuur dus! En op nog geen half uur van bijvoorbeeld het Boomkroonpad!

Lemeler Esch

Natuurcamping Lemeler Esch ligt in het Vechtdal. Een heerlijke plek om te wandelen en te fietsen. Extra bijzonder: de camping hanteert tijdens de herfst de Goed Weer Garantie. Kom je met de tent of met een caravan en wordt er echt slecht weer voorspeld, dan kun je kostenloos annuleren.

De Bekhofschans

Natuurcamping de Bekhofschans heeft van zichzelf al alles om van de herfst te genieten. Oude bomen, volop bosjes rond de kameerplekken… Maar de omgeving is ook prachtig, want de camping staat in het gebied van de Friese Wouden. Kom maar op met die Indian Summer!

Kennemerduin Camping Bakkum

Heb je juist behoefte om heerlijk uit te waaien tijdens een strandwandeling? Ben je dol op de duinen? Dan is camping Bakkum the place to be, want deze camping wordt omringd door de Noord-Hollandse duinen en ligt 1500 meter van het strand.

Heb jij nog een leuke tip om in de herfst te gaan kamperen? We horen het graag!

  |   Overzicht   |