Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Tip: kampeervakantie in de herfst

29-09-2017, door Marleen Brekelmans

Kamperen in de herfst is een verborgen schat: het is een fantastische ervaring, maar toch hoor je er weinig over. Stel het je maar eens voor: ’s ochtends wandelen op een door bladeren bedekt bospad, genieten van een warme kop thee met een goed boek, kastanjes verzamelen en genieten van de natuur. Omdat we jouw kampeervakantie perfect willen maken, hebben we hier de mooiste campings om in de herfst te bezoeken. 

S2FtcGVyZW4gaW4gZGUgaGVyZnN0IDc=

Hoor je dat? Het bos roept!

Bij kampeerterrein Het bos roept! ga je helemaal op in de natuur. Tussen de hoge bomen zie je egels, vossen, konijnen, uilen en nog veel meer! Dit is de ideale plek om in de herfststemming te komen. Met zowel een tent, caravan of camper kan je bij deze camping in Noord-Holland op de mooiste plekken terecht. Er is zelfs een steiger voor boten en een shelter voor fietsen. Kom lekker van de buitenlucht genieten! 

S2FtcGVyZW4gaW4gZGUgaGVyZnN0IDU=

Knus in het bos

Als je wilt genieten van ultieme rust is Drenthe een van de beste plekken. Een echte aanrader is dan ook Landgoed Buiten. Met of zonder eigen kampeeruitrusting kan je hier terecht. De camping heeft namelijk zelf ook prachtige accommodaties die perfect aansluiten bij deze sprookjesachtige plek. Verspreid over de camping zijn 15 plekken: aan de bosrand, een kikkervijver en een bloemenveld. Nu moet je alleen nog bedenken waar jouw herfstwandeling gaat beginnen!

Actieve herfstvakantie

Vraag je je af of er wel genoeg te doen is in de natuur als het weer wat kouder wordt? Geen nood, camping Morgenrood weet raad. Aan de rand van natuurgebied De Kampina vind je dit natuurkampeerterrein. Vanuit dit toevluchtsoord in het bos kan je fietsen en urenlang wandelen. Ook is er een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Op 75 staplekken kan je hier genieten van het groen (of moet ik zeggen oranje?) Je zal je zeker niet vervelen! 

S2FtcGVyZW4gaW4gZGUgaGVyZnN0IDY=

Een paradijs op de heide

Wanneer je op Landgoed Börkerheide gaat verblijven kan je al weten dat jij straks de beste vakantieverhalen hebt om te vertellen. Dat kan eigenlijk niet anders op zo’n mooie camping! Je merkt het al als je aan komt rijden: de kleurrijke heide die je al in de auto ruikt en het glinsterend ven in het midden van de camping zijn adembenemend. Kinderen die van ontdekken houden zullen ook weg zijn van deze camping. Er is genoeg kans om boomhutten te maken, nieuwe vriendjes te ontmoeten en te vissen met een zelfgemaakte hengel. Verder kan je bij het kampvuur zitten om op te warmen op koude herfstdagen en samen smullen aan de picknicktafel. Misschien wil je wel niet meer naar huis!

S2FtcGVyZW4gaW4gZGUgaGVyZnN0IDg=

Een beestenboel van een camping!

Camping De Brömmels is dé camping voor geitenliefhebbers! Ja, je leest het goed: geitenliefhebbers. Bij deze camping, die naadloos aansluit op het omliggende groen, kan je geiten melken, kijken bij het maken van geitenkaas, en ook met twee lieve geitjes wandelen. Met een beetje geluk kan je zelfs een babygeitje de fles geven. Geen fan van geiten? Dan zijn er ook nog konijnen en meer schattige dieren te vinden in het knaagdierenverblijf. Dit allemaal in combinatie met glamping in bijvoorbeeld een pipowagen. Een ideale camping voor elke kaas- of dierenliefhebber die ertussenuit wil in de herfst!

S2FtcGVyZW4gaW4gZGUgaGVyZnN0IDk=

Gevarieerd kamperen

Ben je niet zo’n fan het klassieke kamperen? Neem dan eens een kijkje bij camping De Lemeler Esch. Daar vind je mogelijkheden voor zowel camping als glamping. Zelfs privésanitair is een optie! In het schitterende Vechtdal is er voor elk wat wils. Laat de kinderen hun eigen avonturen beleven bij de speelvijver of in het bos terwijl jij geniet van een moment voor jezelf tussen de felgekleurde vallende blaadjes.

S2FtcGVyZW4gaW4gZGUgaGVyZnN0IDI=

Op rozen zitten

Als je op zoek bent naar een authentiek herfstgevoel moet je bij camping De Roos zijn. Overal op deze camping vind je imposante bomen zoals eiken, meidoorns en sleedoorns. Stel je eens voor hoeveel verschillende bladeren je hier zou kunnen vinden. Terwijl de kinderen druk zijn met hun nieuwe blaadjesverzameling kan jij langs de Vecht struinen en alles even vergeten. Zink lekker weg in je gedachtes terwijl je de wind door de bomen hoort ruisen en kom echt in de herfstsfeer. 

S2FtcGVyZW4gaW4gZGUgaGVyZnN0IDEw

Vroeger was alles beter

Misschien ben jij voor jouw kampeervakantie op zoek naar een unieke accommodatie en heeft nog niks je geraakt. Dan is camping ‘d Olde Kamp er voor jou! Hier kan je verblijven in een plaggenhut. Nee, niet zo’n vochtige, muffe, donkere plek! De hutjes op ‘d Olde Kamp zijn warm, knus en gezellig dankzij het harde werk van de campingeigenaren. Geniet van de klassieke charmes van onder andere een bedstee in combinatie met vloerverwarming en je eigen sanitair. Verstop je binnen voor de regen met een warm drankje, vertel elkaar spannende verhalen en ga buiten op ontdekkingstocht als het weer droog is.

S2FtcGVyZW4gaW4gZGUgaGVyZnN0IDEx

Een uitdagende camping…

Natuurkampeerterrein de Buitenplaats is berucht bij kampeerders… Als je er eenmaal komt, wil je namelijk nooit meer weg! Dat kan met zo’n fantastische camping eigenlijk ook niet anders. Je kan genieten van het laatste fruit van de boomgaard op deze rustige camping. Het enige wat je hier zal horen is de wind die langzaam de bladeren van de bomen blaast. De lucht kan je hier trouwens heel goed bewonderen op heldere dagen. Zonsopkomst, zonsondergang en de schitterende sterrenhemel. Omdat De Buitenplaats in een van de donkerste stukken van Nederland ligt zal je verbaasd zijn door wat je allemaal ziet. Perfect om een nachtje onder een warme deken naar de hemel te staren en te genieten van de rust.

  |   Overzicht   |