Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Nieuws: Dé kampeertrends voor gezinnen in 2018

27-12-2017, door Bernadette Kuijpers

Nederlanders gaan al meer dan een eeuw op kampeervakantie. Was het eerst een elitair verschijnsel, nu is kamperen iets van alle klassen. Lekker de stad uit en recreëren in de natuur. De een gaat voor luxe en de ander voor eenvoud waarbij het samen zijn centraal staat. Wij hebben voor jouw gezin dé kampeertrends voor 2018 gespot.

1 Opblazen

Al gesignaleerd sinds begin jaren tachtig maar nu ook echt lichter en betaalbaarder: de oppomptent. Van dure zware katoenen versie tot budget nylon model, ze blinken uit in opzetgemak zonder in te leveren op comfort of ruimte. Vanaf nu geen rompslomp meer met stokken en eindeloos veel haringen. Ook de voetpomp is overbodig, met een elektrische pomp zet jij je tent in een paar minuten op, zelfs in je eentje. Buitengewoon handig voor volgers van de volgende trend.

Q2FtcGluZ3RyZW5kcyAy

2 Papavakantie

Papa's die extra quality-time met hun kinderen willen hebben, gaan in 2018 op papa-kampeer-vakantie. Had je vroeger twee volwassenen nodig om een ruime tent op te zetten, met de opblaasbare tenten anno nu kun jij ook in je eentje een paar dagen met de kinderen op pad. Samen avonturen beleven; geocachen, een kampvuur maken, worstjes en marshmallows roosteren en te laat naar bed na een virtuele nachtzoen van mama via WhatsApp of FaceTime.

Q2FtcGluZ3RyZW5kcyAz

3 Kampvuur 

Oké, niet helemaal nieuw maar een blijvende of weer terugkerende trend; het kampvuur. Gezinnen zullen in 2018 het kampvuur hoog op hun eisenlijstje hebben staan bij het uitkiezen van een camping. En terecht, een vakantie waar je 's avonds rond je eigen kampvuur kan zitten, is geweldig en onvergetelijk voor het hele gezin. Op onze website kun je de campings waar het mag eenvoudig selecteren. Klik in de groenbalk op 'Campings' en vervolgens in het keuzemenu links onder 'Categorie' op 'Faciliteiten' en ten slotte op 'Kampvuur'; meer dan dertig unieke campings in binnen- en buitenland waar jullie echt een kampvuur mogen maken!

Q2FtcGluZ3RyZW5kcyA0

4 Buiten koken

Koffiepotten, goulashpannen, wafelijzers, er is inmiddels een ruim assortiment aan gadgets te koop om het koken boven een kampvuur nog leuker te maken. De pro's gingen al langer voor de Dutch oven maar ook in het betaalbare segment zijn er leuke spullen te vinden om een complete campingmaaltijd mee te bereiden. Kamperen zonder gedoe van gasstelletjes en lege gasblikjes, in 2018 koken we boven ons kampvuur! Een beetje wannabee padvinder redt zich natuurlijk zonder hippe gadgets. Oma's oude gietijzeren pan, een grilrooster op een paar stenen en een aantal flinke metalen spiezen volstaan ook prima om een lekkere outdoor maaltijd mee te maken.

Q2FtcGluZ3RyZW5kcyAxQ2FtcGluZ3RyZW5kcyA1 

Tip: 

Een van de campings waar je een kampvuurtje mag maken is Camping Lazy in Slowakije. Hier mag je zelfs bij je eigen kampeerplek een vuurtje stoken! Tof!

  |   Overzicht   |