Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Het ultieme burenfeest! Nieuwsgierig of De Buurtcamping in 2018 ook in jouw buurt kampeert?

01-06-2018, door Marleen van den Elsen

Al eens van gehoord van De Buurtcamping? Misschien zag je het hier al eens voorbij komen. Een geweldig concept dat ieder jaar groeit, ik ben al een tijdje fan. In de zomer van 2018 organiseren buurtbewoners een recordaantal campings, met maar liefst 20 edities in 12 gemeenten. Heel Nederland ontmoet elkaar… op De Buurtcamping!

Leer je buren kennen op De Buurtcamping

Dit jaar zijn er maar liefst 20 campings in 12 gemeenten in Nederland waar buurtgenoten elkaar ontmoeten. Van Groningen tot Tilburg en van Den Haag tot Nijmegen. Door het organiseren van een ontspannen weekend met (kampeer)activiteiten zetten buurtbewoners en lokale organisaties zich in voor een socialere buurt waar je elkaar kent, groet en helpt.

Volgens oprichter Roderik Schaepman is dat de kracht van De Buurtcamping, de Buurtcamping helpt om kloven in de samenleving te overbruggen. Uit onderzoek onder deelnemers in 2017 blijkt dat kampeerders tijdens de camping gemiddeld 11 nieuwe mensen leren kennen en dat 86%  hiervan mensen zijn die ze normaal niet zo snel zouden ontmoeten. “Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je makkelijk nieuwe mensen kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit”, aldus Roderik. Het klinkt allemaal zo logisch, want dat gevoel van verbonden zijn heb je toch ook altijd zo sterk op de camping? Dat is juist de charme van het buitenleven, weg met die muren ;)

Beheerder van eigen Buurtcamping

De kracht van De Buurtcamping wordt gevormd door de inzet van lokale campingbeheerders en honderden vrijwilligers. Sinds dit jaar worden via het nieuwe opleidingstraject de BuurtCampus een groot aantal buurtbewoners opgeleid tot campingbeheerder. Met workshops en trainingen leren ze alles over onderwerpen als vergunningen, vrijwilligerscoördinatie, promotie en veiligheid. Zo wordt De Buurtcamping niet alleen vóór de buurt georganiseerd maar ook dóór de buurt.

Yes, ik ga ook Buurtkamperen!

Helaas heb ik zelf nog nooit op De Buurtcamping gekampeerd, en na het beginnen en verkopen van mijn eigen camping ben ik eerlijk gezegd (in ieder geval voorlopig) een beetje genezen. Maar goed nieuws voor mij want dit jaar is er in mijn eigen gezellige buurtje, warempel 5 minuten van huis, óók eentje. Hulde aan mijn buurtgenoten! Dit keer laten we de camper mooi staan en gaan we op de fiets met de tent, hoe leuk! Wij gaan zeker buurtkamperen!

De kaartverkoop voor De Buurtcamping 2018 is gestart

Kijk snel of er in jouw eigen buurt ook te kamperen valt dit jaar en reserveer alvast een plekje. Heb je altijd zo’n romantisch beeld van het runnen van een eigen camping? Misschien iets voor jou om De Buurtcamping in je eigen buurt te beginnen in 2019?

Kijk voor meer informatie op www.debuurtcamping.nl 

  |   Overzicht   |