Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Getest: Camping BuitenLand in Drenthe

24-05-2018, door Marleen van den Elsen

Camping BuitenLand, wie heeft er nog niet van gehoord?! Seizoen twee is al in volle gang dus hop, ik in de meivakantie met camper en gezin op naar Drenthe om dit eindelijk zelf eens te gaan ervaren. Hoewel ik me voor kan stellen dat medeoprichtster Floortje Dessing als uithangbord mooi meegenomen is, is het toch echt de kampeerplek en het concept zelf dat zich bewijst. Al mijn (inmiddels hoge) verwachtingen zijn waargemaakt. Wát een bijzonder relaxte plek!

Idyllische plek

Het was die ene week van de meivakantie. Je weet wel, die ene waarvan je hoopte dat je op de camping had gezeten, in plaats van die natte week ervoor… Wat een bof met het weer! Zo’n 10 minuten voor aankomst begon het al kriebelen. De typische boerderijen, het kanaal met bootjes, de smalle groene weg er naar toe… 10 punten voor de idyllische ligging! Voor we goed en wel gearriveerd waren voelden we ons er al thuis. Waar zít ‘m dat toch precies in?

Bos, water & strand!

Een relaxte ontvangst door gastvrouw Esther (die van receptie naar veld tuft op een hele vette bakbrommer) helpt zeker. En de plek is echt goud waard. Groot maar zo ruim en speels ingedeeld met verschillende kampeervelden omgeven door groen, dat je geen flauw benul hebt hoeveel andere gasten er eigenlijk zijn. Met als kers op de taart wat mij betreft het mooie bos waar je zo in loopt en de zwemplas pal naast de camping. Inclusief zandstrand! Onze naaktlopers van twee en vier konden hun lol op.

Een mix van rust, natuur en gezellige reuring

De BuitenBar is als het ware de huiskamer, ook wel het hart van de camping. Hier schuif je aan voor een goed bord eten of voor een vers getapt biertje op het terras tussen gelijkgestemden. Bij Camping BuitenLand kom je niet alleen voor je rust maar bezwijk je gegarandeerd voor de perfecte mix van rustig buitenleven en gezellige reuring. Voor jong en oud. 

Yoga, creatieve workshops & muziek

Op het bord bij de BuitenBar staat het programma voor de hele week. Dat varieert van een yogales of meditatie, tot bootcamp, scoutingles of een creatieve (kinder)workshop. En in de avond neem je voor de afwisseling een zit bij het gezamenlijke fikkie of er speelt toevallig net een muzikant. Wordt het toch nog laat. Niet iedere dag natuurlijk, want... we komen hier toch ook voor onze rust ;)

Bijzondere accommodaties te huur

Behalve de ‘gewone’ kampeervelden is daar ook het terrein van de Zelfbouwers. Handige creatievelingen die bijzondere bouwsels hebben gecreëerd op een jaarplaats, die ook te huur zijn voor ons; gewone stervelingen. Een genot om hier een rondje te lopen, laat staan om er te logeren… Het is teveel om hier te beschrijven maar de energie straalt er vanaf! Dat moet je echt eens zelf gaan bekijken.

De sfeer is eigenzinnig, hip & gemoedelijk

Ik ben er uit! Camping BuitenLand ademt gemoedelijkheid en voelt hierdoor gezond losjes. En dat is best knap met zoveel gasten. Het begint al met het zelf mogen uitzoeken van je kampeerplek. Het feit dat er 's avonds voor praktisch iedere tent kampvuurtjes branden zegt ook veel. Dat kan hier gewoon! Een plek als deze trekt automatisch fijne mensen aan met een voorliefde voor stijlvol kamperen en is qua sfeer eigenzinnig en nonchalant hip. En dan zonder dat je het gevoel krijgt dat je als niet zo'n hippert je best moet doen om erbij te horen. Leven en laten leven, dat. 

Conclusie; gaat dat zien!

Hoe heeft deze plek toch drie jaar leeg kunnen staan?! Geweldig dat er nieuw campingleven in geblazen is, hulde aan de creatieve ondernemers en zelfbouwers voor wat er tot nu toe staat. Alles is nog zo vers, en het is al helemaal raak als je het mij vraagt. Ik ben heel benieuwd hoe BuitenLand zich de komende jaren gaat ontwikkelen, het begin is in ieder geval meer dan goed gemaakt dus gaat dat zien!

TIP: Driedaagse BuitenLand Feest van 1 t/m 3 juni!

Duik voor een goeie in de BuitenLand bubbel! Ga van 1 t/m 3 juni kamperen en geniet van een heel programma gevuld met muziek, theater, touwspringinstallaties, poëzie, kunst, kinderactiviteiten en nog veel meer. Tickets zijn nog te koop!

  |   Overzicht   |