Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Getest: De magie van camping Amstelkade

17-07-2015, door Monique Butter

Een paar weken geleden bezocht ik met mijn twee dochters camping en zorgboerderij Amstelkade. Toen we ’s middags weer naar huis reden, was de conclusie vanaf de achterbank unaniem: dit moet wel de leukste camping van de hele wereld zijn.

Even echt weg

Ik snap wel dat m’n meiden na een paar uurtjes op deze plek, helemaal om waren. Er hangt hier een bepaalde magie, die je –vanaf het moment dat je uit de auto stapt- weghaalt uit je dagelijkse beslommeringen. Nicole, begeleidster bij de camping en de zorgboerderij ervaart dat net zo. “Ik woon hier in de buurt, aan de andere kant van de Amstel, maar toch heb ik altijd het idee dat ik echt weg ben, zodra ik hier ben. Alsof ik elke dag een klein beetje op vakantie ben.”

Mooie combinatie met zorg

De camping en de boerderij zijn onderdeel van Stichting Reinearde, een bedrijf dat zorgt voor de dagbesteding van mensen met een verstandelijke beperking. Bij Amstelkade werken een kleine 27 medewerkers (cliënten) en 7 zorgverleners. Hier heeft iedereen zijn eigen taak. Sommigen helpen in het theehuis en op het terras, anderen zorgen dat alles keurig schoon blijft en weer anderen werken in de moestuin en verzorgen de dieren van de kinderboerderij.

Het geluk van de kinderboerderij

Het leven is hier liefdevol. In de schuur worden eendenkuikentjes opgevangen die het alleen in de sloot niet zouden redden. Nicole vertelt: “Binnenkort krijgen ze zwemles in een ton met een beetje water. Niet te veel, want dan verdrinken ze.” De konijnen hupsen hier vrij door het land, en als je voorbij loopt begint moeder hen tegen haar kleintjes te koeren dat ze zich in het struikgewas moeten verstoppen.

Paradijs voor kinderen

Kinderen mogen overal mee spelen. Er is een boomhut op het terrein (écht in de bomen!), er kunnen hutten worden gebouwd, er staan skelters en trekkertjes te wachten, je kunt klauteren over het avonturenpad en er is een kleine speeltuin.

Welke taart kies jij?

In het weekend is het hier gezellig druk op het terras. Naast de campinggasten, stopt ook menig fietser hier, al is het maar om de beroemde appeltaart te proeven. Deze appeltaart wordt gemaakt door cliënten van de bakkerij van Stichting Reinaerde, net als de heerlijke koekjes die standaard bij de koffie en thee zitten. Geen zin in appeltaart? Met de cliënten van Amstelkade zelf wordt elk weekend voor verschillende andere taarten gezorgd: wat dacht je van verse worteltjestaart of monchoutaart? 

  |   Overzicht   |