Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

Betaalbaar kamperen in binnen- of buitenland?

28-12-2018, door Bernadette Kuijpers

Waar het best te kamperen met een kleine portemonnee? 

Met je blote voeten in het gras. Een biertje drinken met je nieuwe buurman. Eindelijk dat leuke boek eens lezen. De kinderen spelen met hun nieuwe vriendjes. Op de camping in de buitenlucht krijg je de noodzakelijke rust en ruimte om bij te tanken van een hectisch jaar. Er is geen mooiere vakantie als een kampeervakantie!

Tijd voor een onderzoek!

Recentelijk was in verschillende media te lezen dat kamperen tegenwoordig erg duur zou zijn en de keuze van de camping grotendeels bepalend voor het benodigde vakantiebudget. Als eigenaresse van een camping kon Bijzondere Camping ambassadeur Bernadette het niet laten dit eens nader uit te zoeken!

Vergelijking tussen 9 Bijzondere Campings in Europa

In dit artikel brengen we bij benadering de kosten voor een kampeervakantie op negen verschillende campings in negen verschillende landen in kaart. Negen bijzonder leuke en mooie campings van deze website. Voor de vergelijking is uit gegaan van een gezin van vier personen wonende in Utrecht, reizend met een auto en tent, die twee weken op pad gaat. Ook gaan jullie af en toe (eenvoudig) uit eten of een drankje drinken op een leuk terrasje. Het is immers vakantie, niet waar? Hier een overzicht:

Goed om te weten; de aanschaf van de kampeeruitrusting is niet in dit overzicht meegenomen en ook niet eventuele overnachtingen op weg naar de plaats van bestemming en andere kosten.Voor de reiskosten is gebruik gemaakt van de website viamichelin.nl, de prijsvergelijkingen van de boodschappen, uiteten en terasjes zijn op basis van de prijsindex van ec.europa.eu/eurostat.

Druk de (reis)kosten...

Ondanks dat je op de duurste camping ruim drie keer zo veel moet betalen als op de goedkoopste camping zijn niet de kosten van de camping maar vooral de reiskosten van grootste invloed op het benodigde vakantiebudget. Vakantie in eigen land of buurland blijft de meest budget vriendelijke (en milieuvriendelijke) keuze. Wil je toch iets heel anders en wat minder kans op regenachtige dagen, dan is kamperen in Slowakije of Hongarije voor je portemonnee second best. Maar laten we eerlijk zijn, kamperen is hoe dan ook stukken goedkoper als overnachten in een hotel. En slapen in de buitenlucht blijft onbetaalbaar!

  |   Overzicht   |