Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

5 keer bijzonder kamperen in een Mongoolse Yurt

04-10-2018, door Bernadette Kuijpers

Je gaat op vakantie en je neemt mee: je regenlaarzen, een warme jas, een paar leuke gezelschapsspellen, een lekker boek en vergeet vooral niet je lucifers! Ook in de herfstvakantie is tentkamperen een goed idee, maar dan wel in een geïsoleerde yurt met een houtkacheltje. Overdag lekker buiten genieten van prachtige herfstkleuren tijdens een boswandeling of uitwaaien aan het strand en dan 's avonds knus en warm in een bijzondere tent. Om te slapen in een yurt hoef je niet helemaal naar Mongolië af te reizen, in Gelderland, Overijssel en Zeeland kan je mooie exemplaren huren voor een weekeinde of week. Een geweldig idee als je met zijn tweeën er nog even op uit wil vóór de winter of eens iets heel anders zoekt voor met de kinderen in de herfstvakantie.

Speciaal voor jou hebben wij vijf yurts uitgezocht waar je deze herfst nog terecht kan.

1 Kermisrose

Op de boerenrustcamping Kermisrose in Zeeland kun je een yurt huren met plaats voor wel zes personen. Koken doe je er op de houtkachel die ook de tent van heerlijke warmte voorziet. De vier yurts van deze landelijke camping hebben allen hun eigen veldje en eigen sanitair. Overdag geniet je hier van het Zeeuwse strand en de leuke vissersdorpjes. Voor je kinderen is er op de minicamping een speelveld en zijn er aaibare konijnen, varkentjes en pony's. De kippen van de boerderij zorgen voor de verse eitjes bij je ontbijt. Ook aan een vuurkorf, BBQ en spelletjes is gedacht. Hier vind je alles voor een onvergetelijke herfstvakantie met het hele gezin.

2 Ecostay de Wildernis

Net buiten Deventer en op een steenworp van de IJssel staat de 5-persoons yurt van Ecostay de Wildernis. Met de houtkachel in het midden en de houten vloer is het er altijd lekker warm en behaaglijk, ook op regenachtige en koude dagen. Je kunt koken op een tweepits gasstel en er zijn pannen, borden, bestek en andere keukenspullen aanwezig. Ook staat er een klein koelkastje en is er een stroompunt in de tent. Direct bij de yurt is een waterkraan en een eigen kampvuurplek met houten banken, buitentafel en hangmat. Goed verzorgde douches, wc's en een afwasplek zijn vlakbij.

Ger BnB biedt back to basic kamperen in een comfortabele tent die lijkt op een Mongoolse yurt. De Gers van Hanna staan op verschillende bijzondere locaties en zijn veelal voor twee personen ingericht.

3 Ger BnB: Bioboerderij de Horsterhof

Bij biologische boerderij de Horsterhof staat een mooie Mongoolse Ger naast de koeienwei achter in het land waardoor je veel privacy hebt. In de Ger kan je koken op een gaspit of in de Dutch oven boven het haardvuur. Er is basis keukengerei en natuurlijk zijn er schone lakens en handdoeken. Er is een buitentoilet op ecologische basis en géén douche. Primitieve romantiek voor twee!

4 Ger BnB: De Zilverdas in Vaassen

Lekker een weekendje weg of een korte vakantie op de Veluwe? Huur dan een Ger op het terrein van De Zilverdas in Vaassen. De tent met houtkachel staat op loopafstand van het bos. Er is een comfortabel opgemaakt tweepersoonsbed en een slaapbak die te gebruiken is voor een derde persoon. Je paard of hond kunnen hier mee op vakantie. Geniet van de luxe van eenvoud, zonder elektriciteit, douche of televisie.

5 Ger BnB: Landgoed Quadenoord

Op het natuurkampeerterrein van landgoed Quadenoord in Renkum staat een zeer ruime Ger voor maximaal drie personen. Je kan er koken in de Dutch oven op de kachel. Voldoende haardhout is aanwezig om de tent ook tijdens koude herfstige dagen comfortabel warm te stoken. De ruimte kan met kaarsen verlicht worden en door de koepel zie je de sterren. Durf jij het aan met een grondwaterpomp, buitentoilet en zonder douche?

  |   Overzicht   |