Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

10x: Redenen om een kampeervakantie te boeken

25-06-2015, door Marlies Jansen

Nog even, en we gaan weer massaal vakantievieren. Twijfel je of kamperen iets voor je is, of ben je reeds járen een die hard? Ambassadeur Marlies houdt ervan. En wel hierom: 

1. Kamperen is de ultieme stress-detox

Op dag 1 moet je er misschien even aan wennen: terugschakelen naar een ander tempo. Maar dan! Je bent ver weg van rinkelende telefoons, collega’s die iets van je willen en uitpuilende wasmanden. Je bent de hele dag buiten en je hoeft niks. Behalve nadenken over wat je wilt eten die avond. Neem je hangmat mee!

2. Je kind heeft de tijd van zijn leven

Slapen in een tent: dat riekt naar avontuur! Op de camping ziet het dagprogramma voor je kind er geweldig uit: spelen met de nieuwe vriendjes die hij in een mum van tijd heeft, spelletjes doen, gezellig rond een kampvuurtje zitten, elke morgen zelf broodjes halen bij het kampwinkeltje…. Het leven is hier een groot feest.

3. Steeds meer campings zijn verrassend, persoonlijk en kleinschalig

Zie je velden vol tenten, rijen glanzende caravans, stinkende toiletgebouwen en uitgewoonde kantines met flipperkasten voor je bij het horen van het woord ‘camping’? Vervang dat beeld door bijvoorbeeld een camping, waar het gras op jouw kampeerplek voor jou op maat wordt gemaaid. Een walhalla voor kinderen is de Vreemde Vogel. Slapen in een vliegtuig of XL vogelhuis, hoe cool is dat?

4. Je hebt steeds meer vrijheid en avontuur

Lekker wat grillen en braden op je Skottelbraai is heerlijk natuurlijk. Maar het kan avontuurlijker. Zo mag je op steeds meer campings bij je eigen plek een kampvuurtje bouwen. En hoera: als je echt wilt avonturieren, kook je op vuur, bijvoorbeeld met deze pan.

5. Je kunt je als spelletjesgek volledig uitleven

Ben je kampioen Jeu de Boules in de achtertuin en wil graag je grenzen verleggen? Vooral in Frankrijk kun je dan je hart ophalen met deze geliefde campingsport. Niet zo handig met zware ballen? Als je een beetje kunt badmintonnen ben je nog niet verloren! Tafeltennis is campingsport nr. 3.

6. Niet meer met een WC-rol onder je arm de camping over

Dit hardnekkige beeld staat bij veel mensen nog altijd op het netvlies gebrand. Toegegeven: soms tref je een basic kampeerterrein waar je nog wél je eigen wc-uitzet mee moet slepen. Maar anno 2015 zijn de meeste toiletgebouwen schoon, fris, verwarmd én voorzien wc-papier. Jeej!

7. Samen zijn maakt je gezin hechter

Tijd voor elkaar hebben, samen van alles ondernemen en genieten van wat je beleeft: het brengt je dichter bij elkaar. Zeker als je je mobiele telefoon en tablet thuis laat of je een ontspannend digi-dieet volgt. 

8. Kamperen maakt creatief

Buiten zijn, zonder digitale afleiding, stimuleert je creativiteit en die van je kinderen. Je vermaken met wat er om je heen is, maakt je stukken blijer dan je láten vermaken door een schermpje.

9. Kamperen is hip en voor iedereen geschikt

Zelfs als je een hekel hebt aan het basic leven in een tent, kun je tóch fantastisch kamperen. Glamping is the keyword: lekker luxe en comfortabel vertoeven in een royale, compleet ingerichte tent. En anders huur je een hippe caravan! Spraken we vroeger over de ‘sleurhut’, anno 2015 is de caravan hotter dan ooit. Je hebt hele toffe exemplaren te huur, we hebben de leukste gepimpte caravans voor je op een rij gezet. 

10. Na afloop waardeer je eigen huis en man nóg meer

Hoe fijn en ontspannend kamperen ook is: na een paar weken met mieren in je bed en zand tussen je boterham, waardeer je je eigen paleisje nog meer. En na de aanblik van al die blote mannen met bierbuiken die je hebt gezien, valt dat beginnende buikje van je man wel mee…

Wat zijn voor jou redenen om te gaan kamperen?

  |   Overzicht   |