Tip van Marleen
Overnachten in de polder

Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten.

Lees verder »

Blog van Bijzondere Camping

10 redenen waarom je dit jaar écht moet gaan kamperen!

16-02-2016, door Lotte Jongepier

(Foto: Agricamp Picobello Italië)

Ook als je denkt dat kamperen niets voor jou is…

1. Campings zijn leuk!

De campings van tegenwoordig zijn echt té leuk om zomaar aan je voorbij te laten gaan. Hippe aankleding, gezellige krijtbordjes, biologische moestuintjes en nog veel meer. Zeker het proberen waard!

2. Glamping

Bij de anti-kampeerders onder ons hoor ik de term ‘kramperen’ nog veel te vaak vallen… Tegenwoordig is dit niet meer van toepassing, je maakt kamperen namelijk zo luxe als je zelf wilt! Van comfortabele bedden tot privé sanitair, het kan allemaal. Een fijn voorbeeld van glamping is de Coco Sweet Safaritent bij Natuurcamping de Lemeler Esch.

(Foto: Coco Sweet tent bij de Lemeler Esch)

3. Hip kamperen

Glamping maakt het mogelijk om in super leuke en hippe accommodaties te verblijven. We noemen graag Camping Welgelegen in Friesland. Zie jij jezelf al in zo'n toffe pipowagen?

4. Caravanity

Misschien wel de leukste trend van het moment: caravanity. Een caravan of zelfs tent pimpen is zo ontzettend leuk, die kans mag je niet voorbij laten gaan. Ga je voor vintage en retro? Of juist een hippe, eigentijdse uitvoering? Leef je uit met alles wat los en vast zit en geef je eigen draai aan jouw verblijf!

VmVlbCBjcmVhdGl2aXRlaXQgYmlqIGRlIGdlcGltcHRlIGNhcmF2YW5zLg==SGlwcGUgY2FyYXZhbnMu

(Foto's: Gepimpte caravans bij Yogabee in Zeeland)

5. Romantisch

Kamperen is super romantisch! Samen met je geliefde, midden in de prachtige natuur… ’s Avonds bij een knus kampvuurtje kijken naar de sterrenhemel, ver weg van alle drukte. Zie jij jezelf al zitten samen met je wederhelft?

6. Quality time

Tijdens een kampeervakantie ben je pas écht samen. Weg van de WiFi, weg van de drukte, weg van de stress… Enkel en alleen aandacht voor elkaar!

TGVra2VyIGdlbmlldGVuIHZhbiBlZW4gZ29lZCBnbGFzIHdpam4uUm9tYW50aXNjaGUgcGxla2plcyB3YWFyIGplIHNhbWVuIHRvdCBydXN0IGtvbXQu

(Foto's: Glamping Portugal, Kimaro safaritenten Bourgogne)

7. Avontuur

Wie denkt dat kamperen alleen maar saai rondzwerven in de bossen betekent heeft het helemaal mis… Kamperen is juist één groot avontuur. Ga eropuit om hout te sprokkelen, kook op je eigen vuurtje, ga vissen in een riviertje en spot wilde dieren!

8. Moeder natuur

Kom helemaal tot jezelf, midden in de bossen of juist ergens ver weg in de bergen. De natuur heeft zo ontzettend veel moois te bieden en werkt erg rustgevend. De ideale manier om helemaal te ontspannen en te ontsnappen aan het dagelijkse, drukke leven.

S2FtcGVyZW4gaW4gZWVuIG1vb2llIG9tZ2V2aW5nLg==

(Foto: Glamping Forest Days Catalonië)

9. Voor het hele gezin

Kamperen is leuk voor de hele familie! Terwijl de kinderen zich vermaken met vriendjes en vriendinnetjes kom jij lekker tot rust met een goed boek of een lekker glaasje wijn. Kinderen blij, jij blij. Wat wil je nog meer?

10. Het hele jaar door

Wie denkt dat kamperen iets is wat je alleen in de zomer doet heeft het helemaal mis. Kamperen kan het hele jaar door. Sterker nog, winterkamperen is een heuse trend! Kies bijvoorbeeld voor Camping De Olde Bârgen in Drenthe waar je een high tea kunt laten verzorgen bij je tent, heerlijk voor in de koudere wintermaanden!

  |   Overzicht   |