10x kamperen in de herfstvakantie

Van kampeerplek in de natuur tot glampingtent met houtkachel

Zin om eropuit te gaan in de herfstvakantie? Naar een mooie plek in de natuur waar je na een herfstwandeling lekker kunt opwarmen bij een kampvuur? Of misschien huur je liever een glamping accommodatie met houtkachel? Het kan allemaal! We zetten 10 leuke opties voor de herfstvakantie op een rijtje.

1. Netl de Wildste Tuin in Flevoland – kamperen & glamping
Aan buitenspeelruimte geen gebrek bij Netl de Wildste tuin, de natuurspeeltuin is maar liefst 100 voetbalvelden groot! De hele dag ravotten, ’s avonds een vuurtje stoken… Heerlijk toch? Boek een kampeerplek op een van de twee kampeerterreinen of kies voor een huuraccommodatie.

Kampeerbusje op het kampeerterrein van Netl de Wildste Tuin

2. Camping Sempreverde in Le Marche, Italië – glamping
In 2020 is Camping Sempreverde in de Italiaanse regio Le Marche ook open in de herfstvakantie. Je overnacht in een safaritent met eigen sanitair, wat een luxe! Op het programma staan een pizza-avond, buitenbios, avonturentocht door de beek en allerlei andere leuke activiteiten op de camping en in de omgeving.

Kindvriendelijke camping in Le Marche, Italië

3. For-rest Glamp in de Achterhoek – kamperen & glamping
Tijdens de herfstvakantie (van 9 t/m 23 oktober) staat de tweede editie van For-rest Family op het programma. De pop-up camping in de Achterhoek is deze zomer een heerlijke adults only relaxplek, behalve tijdens de speciale family weken, dan verandert het terrein in een paradijs voor gezinnen. Je bent welkom met je eigen kampeermiddel of in een glamping accommodatie met privé sanitair.

4. Duynpark het Zwanenwater in Noord-Holland  – glamping
Op loopafstand van het strand van Callantsoog (1 kilometer) ligt Duynpark het Zwanenwater, een kindvriendelijk glampingadres waar je het hele jaar door welkom bent. Hoe heerlijk is het om na een middag uitwaaien aan zee thuis te komen in een sfeervolle lodge met houtkachel? De lodges zijn geschikt voor zes tot acht personen en sommige zijn extra luxe ingericht met een eigen badkamer.

5. Natuurkampeerterrein Morgenrood in Brabant – kamperen
Wie graag midden in de natuur kampeert is bij Natuurkampeerterrein Morgenrood helemaal op de juiste plek. In het Oisterwijkse bos- en vennengebied, grenzend aan natuurgebied De Kampina, vind je een kindvriendelijk kampeerterrein met 75 ruime plekken. Klauteren op de speeltoestellen, hutten bouwen, vuurtje stoken bij de kampvuurplaats… Elke dag een nieuw avontuur!

Open kampeerveld in het bos met veel schaduw

6. Natuurkampeerterrein Amstelkade in het Groene Hart – kamperen & glamping
We kunnen oneindig veel redenen noemen om vakantie te vieren bij Amstelkade in het Groene Hart. Het prachtig aangelegde Natuurkampeerterrein met water en bruggetjes, de kampvuurplekken, het theehuis met huisgemaakte taart… Boek een kampeerplek of pipowagen en ontdek zelf hoe bijzonder deze camping is.

7. Kampeerterrein de Blauwe Haan in Drenthe – kamperen & glamping
Speelplek op de kampeervelden, een grote speeltuin, een binnenspeelplaats; weer of geen weer, bij kampeerterrein de Blauwe Haan in Drenthe kan eindeloos gespeeld worden! Er zijn normale kampeerplekken, plekken met privé saniatair, plekken op het Natuurkampeerterrein en diverse huuraccommodaties. Terwijl de kinderen hun gang gaan geniet jij van een kop koffie in ‘de huiskamer’, een gezellige plek met onder andere spelletjes en boeken.

Een kampeerveld met speeltoestel, gras en veel ruimte

8. Boheems Paradijs in Drenthe – kamperen & glamping
Op het terrein van het Boheems Paradijs in Drenthe staan 13 kleurrijke pipowagens en een aantal retro caravans. De kleurrijke accommodaties zijn geschikt voor twee tot acht personen en hebben ieder een uniek interieur. Voor kinderen is er van alles te doen op het terrein: skelters, hangmatten, een speeltuintje, tafeltennistafel, pony’s en ’s avonds marshmallows bij het kampvuur. Genieten!

9. Safaritenten West-Brabant – glamping
Safaritenten West-Brabant is een kleinschalig en kindvriendelijk vakantieadres in West-Brabant, in een omgeving met veel mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Er zijn vier safaritenten, heerlijk luxe met eigen badkamer. Voor kinderen zijn er een dierenweide, trampoline, speelhuisje, schommels en een voetbalveld.

Gemeenschappelijke zitplaats op een veld met safaritenten

10. Molenbroek in Limburg – kamperen & glamping
In Midden-Limburg ligt Molenbroek Kamperen & Logeren. Een vrolijke familiecamping met 23 kampeerplekken en leuke huuraccommodaties. Wordt het Koos de Klapper (klapcaravan), Keetje de Kip, Kaatje de pipowagen, Harrie de Hut of kom je met je eigen kampeermiddel? Kinderen kunnen knuffelen met de pony’s en andere dieren, trampoline springen, klauteren op het speeltoestel, knutselen in de schuur en nog veel meer leuke dingen doen.

Zoeken