10x: Kampeertips voor de herfst

Speciaal voor jou 10 tips op een rij om comfortabel te kunnen kamperen wanneer de herfst op z'n mooist is.

Kampeertips voor de herfst

Aan het einde van de zomer worden veel kampeeruitrustingen alweer opgeruimd. Met de herfst & winter voor de deur vindt het overgrote deel van del kampeerliefhebbers het genoeg geweest. Maar… doe het eens anders en ga wél kamperen in de herfst. Het zal je verbazen hoe mooi en fijn het is! Met deze 10 tips hou je het zeker leuk:

Een tent aan een riviertje, tussen de bomen.

10 tips voor jou:

  • Controleer of de camping waar je naar toe wil geopend is. Voor sommige campings eindigt het seizoen in september of begin oktober. 
  • Neem veel en warme kleren mee. Wanneer het buiten afkoelt, is het prettig om laagjes kleding te hebben. Overdag kan het nog heerlijk warm zijn, maar aan het einde van de middag zakt de temperatuur in snel tempo. De nachten zijn echt al fris. Shirtjes met lange mouwen, een warm (fleece) vest, een windjack, lekkere sjaal… Voor de echte koukleumen is thermo ondergoed ook een goed idee. 
  • Heb je geen voortent of overdekte ruimte om te zitten, neem dan een tarp mee voor als het regent. Een extra touw is dan geen overbodige luxe.
  • Zorg dat je hout hebt voor een kampvuur. Neem het eventueel mee van huis, zodat je niet hoeft te proberen van nat hout een vuurtje te maken. ​

Een vuurschaal waar een theepot op staat met daarom heen een vader met drie kleine kinderen.

  • Verwarm een heerlijk stoofpotje of stevige maaltijdsoep boven het kampvuur. Zie je het niet zitten om op de camping een potje uren te laten pruttelen, doe het voorbereidende werk dan thuis. 
  • Drink veel warme dranken. Koffie, thee, chocolademelk (en gluhwein) houden je lekker warm. 
  • Zorg dat je je niet hoeft te vervelen als het regent. Een kaartspel, goed boek… 
  • Zorg dat je slaapzak ook bestand is tegen koudere nachten. Extra bescherming tegen de koude ondergrond kan je ook helpen om lekker warm de nacht door te komen.
  • Ga naar bed met een kruik. Met een kruik is je koude slaapzak binnen no-time een aangenaam nest.
  • Droog je tent als je thuis bent. Met meer kans op regen en ochtenddauw is het lastig je tent helemaal droog mee naar huis te nemen. Wanneer je thuis je tent droogt, weet je zeker dat je ‘m goed opbergt voor de winter.

Kinderen rondom een kampvuur in de avond.

Ben je goed voorbereid, dan is kamperen in de herfst wel net zo bijzonder als in de zomer. De bossen die langzaam kleuren, vallende bladeren, de zon die ’s ochtends de ochtenddauw verandert in glinsterende diamantjes.. 

Heb jij een gouden tip om te gaan kamperen in de herfst?

P.S. Heerlijk, reserveren is niet meer noodzakelijk.

Zoeken