10 redenen waarom je dit jaar écht moet gaan kamperen!

Ook als je denkt dat kamperen niets voor jou is… 10 redenen waarom je dit jaar echt moet gaan kamperen. Leuke glamping accommodaties, de prachtige natuur en nog veel meer!

Ook als je denkt dat kamperen niets voor jou is…

 

1. Campings zijn leuk!
Veel campings van tegenwoordig zijn echt té leuk om zomaar aan je voorbij te laten gaan. Sfeervol ingericht en aangekleed, biologische moestuintjes, pizza avonden, aanschuiftafels en nog veel meer. Zeker het proberen waard! En verrassing, kampeerders die met een wc-rol onder de arm richting toiletgebouw sjouwen zijn vandaag de dag zo goed als uitgestorven. 

Bijzondere camping in het avondlicht, met spelende kinderen, genieten gasten en caravans op de achtergrond

2. Glamping
Bij de anti-kampeerders onder ons vallen nogal eens de termen ‘kramperen’ of ‘kreperen’… Tegenwoordig is dit niet meer van toepassing hoor, je maakt kamperen namelijk zo luxe als je zelf wilt! Bij twijfel of kamperen wel iets voor jou is; kies voor een ingerichte accommodatie. Van comfortabele bedden tot privé sanitair en een hot tub, het kan allemaal. Een fijn voorbeeld van glamping is de Dome bij Camping Bij Ons in Groesbeek. (foto header & hieronder) Of wat te denken van de ingerichte luxe ingerichte safaritenten van Camping Sempreverde in Italië? (foto hierboven)

Een dome tent bij Camping Bij Ons in Groesbeek

3. Hip kamperen
Praktisch iedere Bijzondere Camping heeft naast kampeerplaatsen ook hippe accommodaties om te verblijven. Comfort versus buitenleven! Er zijn teveel opties om te noemen dus snuffel eens op je gemak rond op onze website. Kijk dan bijvoorbeeld bij Camping Welgelegen in Friesland of bij Camping BuitenLand  in Drenthe (foto hieronder). Zie jij jezelf al in een toffe pipowagen of  originele zelfbouw  accommodatie?

Een zelfgemaakte accommodatie op Camping BuitenLand, gemaakt van containers en openslaande deurn

4. Caravanity
Misschien wel de leukste trend van het moment: caravanity. Een caravan of tent pimpen is zo ontzettend leuk, die kans mag je niet voorbij laten gaan. Ga je voor vintage en retro? Of juist een hippe, eigentijdse uitvoering? Leef je uit met alles wat los en vast zit en geef je eigen draai aan jouw verblijf! Het is inmiddels een begrip in kampeerland, laat je uitgebreid inspireren voordat je begint.
La Gitana verhuurt prachtig gepimpte caravans in Noord-Spanje. Vlieg naar de Costa Brava en huur ter plaatse een auto met toffe caravan voor een heerlijke roadtrip met zo’n beauty! (foto hieronder)

Opgemaakt bed in een wit interieur van een gepimpte caravan van La Gitana

5. Romantisch
Kamperen is super romantisch! Samen met je geliefde, midden in de prachtige natuur… ’s Avonds bij een knus kampvuurtje kijken naar de sterrenhemel, ver weg van alle drukte. Goed wijntje en lekker kaasje er bij… Leg die agenda’s maar naast elkaar om vandaag nog een datum te prikken!

6. Quality time
Tijdens een kampeervakantie ben je pas écht samen. Weg van de schermpjes, weg van de drukte, weg van de stress… Enkel en alleen aandacht voor elkaar en de rustgevende omgeving! Tijdens een mooie wandeling komt een goed gesprek eenvoudig op gang. Kook samen eten boven een vuurtje. En een ouderwets potje kaarten, ping pong of Kubb verbindt!

Grasveld met schapen en een vuurtje met een kookpot erboven

7. Avontuur
Wie denkt dat kamperen hartstikke degelijk is of dat het alleen maar saai rondzwerven in de bossen betekent, heeft het helemaal mis… Kamperen is juist één groot avontuur, áls je de juiste campings weet te vinden ten minste. Ga eropuit om hout te sprokkelen, kook op je eigen vuurtje, ga vissen in een riviertje en spot wilde dieren. Of help de boer de (iets minder wilde) dieren te voeren…
Camping Lolotte in Gelderland (foto hieronder) heeft zichzelf tot buitenspeelcamping gebombardeerd. Prachtig woord, nog mooiere camping. Reuze geschikt voor families die zich willen onderdompelen in de natuur.

8. Moeder natuur
Kom helemaal tot jezelf, midden in de bossen of juist ergens ver weg in de bergen. De natuur heeft zo ontzettend veel moois te bieden en werkt erg rustgevend. De ideale manier om helemaal te ontspannen en te ontsnappen aan het dagelijkse, drukke leven. Want wat moet je zonder schermtijd? Om je heen kijken natuurlijk en van de kleine dingen des levens genieten! Bij Kamperen in Portugal ga je echt ‘back to basic’ en kan het niet anders dan dat je je één voelt met de natuur. Alleen de oprit naar de camping toe is al een avontuur! 

9. Voor het hele gezin
Kamperen is leuk voor de hele familie! De kinderen  maken nergens zo snel vriendjes en vriendinnetjes als op de camping. Heus. Intussen kom jij lekker tot rust in de hangmat met een goed boek of kun je eindelijk eens bijkletsen (niet over de kinderen!) met je lief. Kinderen blij, jij blij. Wat wil een mens nog meer?

Hangmat voor een tent en een veld vol zonnebloemen

10. Het hele jaar door
Wie denkt dat kamperen iets is wat je alleen in de zomer doet heeft het helemaal mis. Kamperen kan het hele jaar door. Sterker nog, winterkamperen is een heuse trend! Kies bijvoorbeeld voor een Trek-in bij De Voscheheugte, heerlijk voor in de koudere wintermaanden!